Hvordan lage Dye Fra Hibiscus

December 19

Hvordan lage Dye Fra Hibiscus


Som mange blomstrende planter, kan bladene og blader av hibiscus planter samles inn og brukes til å lage fargestoff. Når fargestoff er forberedt, kan du eksperimentere med døende tekstiler og garn til å oppdage hva farger hibiscus kan skape. I motsetning til kommersielle fargestoffer, som kan garantere konsistent livligheten og fargetone, kan håndlaget naturlige fargestoffer være vanskeligere å kopiere, noe som gjør prosessen og resultatene individualisert hver gang.

Bruksanvisning

Making Hibiscus Dye

1 Samle to-tre håndfuller av hibiscus petals som alle er i samme farge når de er i full blomst, eller samle blader fra planten. Terninger kronbladene eller blader i små biter, ca ½ tommers kvadrat. Hell små biter i et målebeger og sjekke hvor mye du har samlet.

2 Sett bladet eller bladmateriale i en pott. Legg dobbelt så mye vann som mengden av blomst eller bladmateriale man målt i trinn 1.

3 Varm opp blandingen og ta den med til en byll i ett minutt. Skru varmen ned og la det småkoke materialet i en time. La boblet blandingen avkjøles til romtemperatur.

4 Plasser en sil over en annen gryte og hell dye blandingen gjennom silen. Kast de solide biter av kronbladene eller blader og holde hibiscus fargestoff i potten.

Bruke Dye

5 Mix fire deler vann og en del eddik i en gryte. Legg stoffet eller garn du vil farge og legge mer av vann / eddik blandingen dersom materialet ikke er dekket av væske. Småkoke vann / eddik blanding med stoffet eller garnet i den i en time. La væsken avkjøles til romtemperatur.

6 Hell ut vannet / eddik flytende og skylle garn eller stoff godt med vann. Vri materialet ut før det er bare fuktig. Flytt den fuktige materialet inn i gryte fylt med hibiscus fargestoff.

7 Simmer fargestoff og materialet i 45 minutter til en time. Løft stoff eller garn fra fargestoff med tang for å sjekke farge. Tillate materialet å småkoke lengre og fortsette å kontrollere fargen for intensitet for å få en mørkere farge.

8 Fjern stoffet eller garn når du liker fargen og klem den ekstra dye væske fra materialet. Skyll materiale med kaldt vann til det renner klart. Heng stoff eller garn ute i direkte sol for å tørke.

Hint

  • Samle og holde dine spesifikke farger av kronbladene sammen for å få ulike grupper av fargestoff med forskjellige fargeresultater.

© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com