Hvordan Plant Griselinia

April 28

Griselinia er en øm eviggrønn busk innfødt til New Zealand som vokser i områder med milde vintre. Det tåler salt spray godt og er et godt valg for kystområdene. Det vil tolerere trangt, men det er behov for rik jord som ikke er for tørr. Den produserer lilla bær i høst.

Bruksanvisning

1 Velg området. Din griselinia kan leve i 100 år, og liker ikke å bli flyttet, så velge området nøye. Det gror godt i sol eller delvis skygge og tåler tørre forhold. Pass på at det er nok plass til busken på sitt modne størrelse på 8 til 10 fot høy og ca 4 fot bred.

2 Grav et hull litt større enn rotklumpen til griselinia du vil plante. Bland kompost på med jord du fjerner fra hullet. Legg så mye kompost som du har - eksakte proporsjoner er ikke så viktig som det er å legge det til. Legg forsiktig griselinia inn i plantehullet. Kontroller at det vil være økende på samme nivå som den vokste i sin barnehage potten. Fyll hullet halvveis opp med skitt og tamp det ned med foten, men ikke komprimere det.

3 Fyll opp plantehullet med vann og la det renne. Avslutt tilbakefylling plantehullet. Fast på overflaten av jorden med foten, men ikke komprimere jord.

4 Vann planten godt etter at du er ferdig med å plante den. Sett ned tre-til-fire tommers mulch av strimlet tre bark eller bokhvete skrog. Vann den nylig plantet griselinia noen få dager til aktiv vekst begynner. Gjødsle månedlig med slow-release granulert gjødsel.

Hint

  • Griselinias vokser langsomt i løpet av det første året. I påfølgende år, vil de vokse mye mer robust.

© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com