Har Rosemary Planter mister bladene i vinter?

April 25

Har Rosemary Planter mister bladene i vinter?


Rosemary er en av en håndfull populære urter som er klassifisert som eviggrønne, noe som betyr at de holder sine blader hele året. Tilpasset et klima kjent for periodiske tørkeperioder, rosmarin og andre eviggrønne urter kan tåle perioder med tørke. Den voksaktig, tøffe, nål-lignende blader av rosmarin, for eksempel kutte fordampning og effektivt bevare fuktighet. Disse læraktige blader kan overleve andre tøffe forhold - mye som nåler av furutrær og andre bartrær. Rosemary er en lav-vedlikehold, nyttig plante som tilbyr året rundt løvverk, som andre eviggrønne urter.

om Rosemary

Rosmarin (Rosmarinus officinalis), ofte brukt til smaken kylling, lam og andre kjøttretter, er en velsmakende urt med en sterk, karakteristisk smak og duft. Rosmarinus betyr "dugg av havet" på latin, som passer denne grå-grønne urter med treaktige stengler, opprinnelig funnet vokser vilt langs Middelhavskysten. Rosemary varianter variere sterkt i deres hardførhet samt generelle form. Noen vokser inn i høye, shrublike planter, og andre er ganske slående som dekker bakken eller når lov til cascade løpet fjellvegger. Blomster spenner fra lilla eller blått til rosa og hvitt.

Andre Evergreen Urter

En annen lettstelte evig urt elsket for sin eviggrønne bladverket er lavendel, med en floral duft som ofte brukes i aromaterapi, potpourris og en endeløs rekke av kosmetikk og rengjøringsprodukter. Franske kokker har brukt lavendel som en kulinarisk urt for utallige århundrer. Selv om det er delikat årlige varianter også, er eviggrønne salvie en tøff grå-grønn middelhavs urt, dette oftest brukt i fjørfe stuffing og til smaken stuinger og supper. Mange typer smakfull, lav vekst timian er eviggrønne også. Shrublike vintersar, sjelden vokser mer enn en fot høy, brukes til sesongen både bønner og kjøtt.

Økende Evergreen Urter

Plant eviggrønne urter i full sol, hvor de vil utvikle tett løvverk, mørkere farger og mer intense eteriske oljer og sterkere smaker. Godt drenert jord er viktig, men i motsetning til vanlig oppfatning, dårlig kvalitet jord er det ikke. Evergreen urter gjøre ganske bra i friable, løs jord, så ikke nøl med å grave i komposten hvis bakken kan forbedres. Gjødsle eviggrønne urter med en balansert gjødsel. Aldri ta mer enn en tredjedel av et anlegg når høste en eviggrønn urt og kutt bare til stammer som fortsatt viser ny vekst. Sviske om vinteren eller tidlig på våren for å fjerne eventuelle skadede eller syke vegetasjon.

Både Landskap og kulinariske urter

Fordi eviggrønne urter kan dyrkes som helårs landskap planter og også som kulinariske urter, har tenkt å vokse dem som begge, men i separate steder. Planter vokser langsomt, og du vil ikke ønske å slakte en gjennomgripende vegg av rosmarin du har brukt 20 år på å utvikle. Hold kulinariske evergreens i en spesiell hage eller containere rett utenfor kjøkkendøren din, for å gjøre ved hjelp av friske urter praktisk. Alternativt Plastikk evig matlaging urter i grønnsakshagen eller annet lite synlig sted, eller dyrke dem innendørs i nærheten av et solfylt vindu som potteplanter.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com