Full sol Blomster og Planter for Zones 8-9

March 15

Full sol Blomster og Planter for Zones 8-9


USDA hardførhet soner 8 og 9 kuttet en skår over det sørlige USA og Nord-Mexico, som omfatter de fleste av California, Texas og Florida, samt kystnære områder av stater som grenser til Stillehavet, Mexicogolfen og det sørlige Atlanterhavet. Full-sun steder i disse regionene kan bli intenst varmt, så solfylte hagen må bruke planter i stand til å tåle varme og vanntapet som følger med et slikt sted.

coneflowers

Coneflowers (Echinacea arter) er attraktive, tøffe blomster i stand til å tolerere noen av de utfordringene som finnes i USDA sone 8 og 9. De foretrekker full sol områder, selv om de kan tolerere delvis skygge også. Når dette er etablert, kan staudene tolerere både høy varme og tørke, selv om de har dårlig salttoleranse, noe som gjør dem mindre egnet for kystnære områder. Coneflowers tjene sitt navn fra sin form, som består av en oppreist, stikkende mørkt senter omgitt av en korona av daisylike petals som har en tendens til å falle sammen, noe som gir blomsten et kjegleformet silhuett. Stengelen kan komme opp i 4 fot i høyden. Ulike arter og sorter gi deg et utvalg av farger å velge mellom.

California Poppy

Brede gule blomster med fire kronblad toppen en masse fernlike løvverk på California valmue (kaliforniavalmue), en strålende årlig som liker varm sol og tåler tørr jord. Trives i USDA sone 5 til 10, foretrekker California valmue infertile, godt drenert jord; hvis du gjødsle det for godt, vil du sannsynligvis ende opp med masse løvverk og noen blomster. Likeledes, favoriserer California valmue tørt klima og har en tendens til å bukke under for sykdom med høy luftfuktighet. Start California valmue fra frø om våren eller høsten. Selv om teknisk anses som en årlig, noen blomster tilbake for andre år, og blomstene har en tendens til selv-frø, som gir din hage med mange års avkastning.

Carolina Rose

The Carolina rose (Rosa Carolina) produserer rosa blomster på en busk som kan nå 6 fot i høyde og spre 10 fot bred, selv om høyder mellom 1 og 3 fot er mer vanlig. De prangende rosa blomster åpnet i mai på en seng av mørkegrønne bladverket. The Carolina rose vokser i begge USDA sone 8 og 9, og foretrakk full sol og fuktig, godt drenert jord. Eksponering for sollys fremmer blomstre dannelse og beskytter også busk fra sykdommer. Som alle roser, har Carolina rose relativt høy mottakelighet for skadedyr og sykdommer selv, som en innfødt plante, viser det større motstand enn mange andre steg sortar.

Red Maple

Den rød lønn (Acer rubrum) produserer rødlige blomster eller Samaras i løpet av våren, men det tjener sitt navn i høst, når det lyser opp hagen din med sin levende rød eller gul løvverk, farge avhengig av sorten du velger. Treet, som kan vokse gjennom USDA sone 9, tåler full sol til skygge og vokser godt på alle jordtyper, selv om det vokser best på fuktig, litt sure områder. Den vokser raskt, oppnå høyder på 40 til 60 fot.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com