Varmeskade på Orchid Løv

May 16

Varmeskade på Orchid Løv


Orkideer er verdsatt for sine karakteristiske, attraktive blomster. De fleste er tropisk i naturen - det er mer enn 20.000 arter av tropiske orkideer - og krever konsekvent varme temperaturer for å vokse godt. Av denne grunn er de ofte dyrkes innendørs som potteplanter. Selv orkideer nyte varme, fuktige klima, har de ikke vokser godt hvis de utsettes for varme, direkte sollys. Faktisk vil en slik eksponering til varme temperaturer og intenst lys ødelegge den skjøre bladverket av planter.

Lett

Orkideer varierer i sine lette krav. Orkideer som trenger relativt lave mengder sollys er fra Paphiopedilum, Phalaenopsis og Oncidium familier. Disse orkideer bør utsettes for minst en halv dag er verdt av filtrert sollys hver dag, enten gjennom en ren gardin eller flekkete skyggen. Orkideer som trenger litt mer lys er fra Cattleya, Dendrobium, og Vanda familier. De trenger lys hele dagen lang, men aldri direkte sollys. Plasser disse orkideer i en vest eller sørvendt vindu, men beskytte dem med en ren gardin, eller flytte dem bort fra vinduet litt i månedene mai til september.

temperaturer

De fleste orkideer vokser best i normal innendørs huset temperaturer, ifølge University of Hawaii i Manoa nettside. Noen av de mest hardføre tåler temperaturer ned til 50 grader Fahrenheit, og så høyt som 90 grader Fahrenheit. Når temperaturen blir så varmt, men fuktighet og vann blir helt avgjørende. Under normale forhold, orkideer fortsatt trenger luft som er på 40 prosent luftfuktighet. Øke dette til 60 prosent hvis mulig når temperaturen stiger, og holde jorda fuktig, men ikke vannmettet. Ofte kan orkideer overleve perioder med varmt vær helt fint hvis de blir holdt godt vannet, og er ikke i direkte sollys.

symptomer

Bladverket på orkideer vil vise om de blir utsatt for for mye varme og sollys. Hvis orkide blader er å snu lilla eller rødlig på grensen, er det lider av for mye varme og direkte sollys. I tillegg, orkideer som blir utsatt for for mye sol vil ha blader som ser "bleket ut" - snu gul eller blek grønn. Den mest alvorlige skaden en orkidé plante kan lide av varmen er sol skålde. Dette indikeres av hvite flekker som slår svart og til slutt flasse.

Behandling og forebygging

Sun skålding på en orkidé er irreversibel - det er ikke mye du kan gjøre med det annet enn å beskjære av bladene, flytte anlegget til et kjøligere sted, og håper at det kommer seg. Hvis du ser bladene begynner å bli blek eller utvikle røde kanter eller flekker, flytter orkide til en skyggefull plassering og gi den mer vann.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com