Hvordan Plant Asalea

October 23

Asalea gi flerårig våren farge i mange klima og deres løvverk kan gjøre dem en viktig del av hage landskap. Asalea er lett å dyrke, krever lite beskjæring eller spesiell omsorg og betale tilbake din innsats med driver av rødt, rosa, hvit, lavendel og gule blomster. Les videre for å lære hvordan å plante asalea.

Bruksanvisning

1 Asalea kan vokse fra tre til ti ganger sin barnehage-størrelse. Sørg for å planlegge nok plass i sol eller delvis i skyggen av senger for best resultat. Finn asalea på ryggen av blomsterenger å forlate rommet for vårløker og fargerik sommer årlige plantings.

2 Kjøp asalea for å plante i svært tidlig på våren eller om høsten, slik at plantene ikke lider transplantasjon sjokk, noe som vil forsinke eller forhindre vellykket vekst.

3 Grav et hull dobbelt så bred og dyp som rootball av azalea. Bland litt torvmose i jord blir erstattet, for å hjelpe spredning av små og nye røtter. Fyll hullet del av veien med torvmose jord blanding. Vann grundig.

4 Pakk root-ball dekker, om noen, forsiktig eller rull potten forsiktig på bakken for å løsne jord og plante (med enda større stammer å trekke eller løfte anlegget kan føre til brudd). Enkel anlegget inn hullet slik at toppen av rot-ball er selv med toppen av hullet.

5 Fyll hullet med gjenværende jord, tamp ned fast med foten, og vann. Fortsett vanning regelmessig i flere uker for å støtte settling-in og ny vekst.

Hint

  • Asalea tåler moderat skyggen; de vil blomstre litt senere enn de med bedre soleksponering.
  • Asalea foretrekker litt til moderat sur jord. Gjødsle når planting og igjen lett etter blomstringen med en gjødsel designet for syre-elskende planter.
  • Mulch nye plantings for å hindre snø og is skade. Hvis grener vises skadet og ikke blad ut i løpet av våren, vente gjennom sommeren før beskjæring alvorlig. Du kan bli overrasket av ny vekst sent i sesongen.

© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com