De beste flytende gjødsel for innendørs planter

April 9

De beste flytende gjødsel for innendørs planter


Alle nyter skjønnheten i en sunn blomstrende potteplante. Å riktig omsorg for innendørs planter, gi tilstrekkelig lys og vann. I tillegg har de fleste potteplanter krever gjødsel for å levere de næringsstoffene de trenger for å blomstre. Det er viktig å forske og forstå de unike behovene til hver type anlegg. Ofte når innendørs planter klarer å blomstre, utvikle gule blader eller forkrøplet vekst, er det et tegn på at de trenger gjødsel.

Vannløselig gjødsel

Mange vanlige stueplanter trives på alle formål vannløselig potteplante gjødsel. En vannløselig gjødsel er en konsentrert blanding av næringsstoffer som gartnere legger til vann for å mate plantene. Det er en rask og enkel måte å mate planter ukentlig, annenhver uke eller månedlig. Planter krever nitrogen (N), fosfor (P) og kalium (K). Gjødsel etiketter liste NPK forholdstall med tall som 5-10-10. En merkevare-navnet flytende gjødsel vil omfatte riktige mengder av nitrogen, fosfor og kalium, i tillegg til andre mikronæringsstoffer og sporstoffer. Gjødsel etiketter ofte liste plantene de beste fôr. Løvverk planter foretrekker gjødsel høy i nitrogen og blomstrende planter trenger gjødsel høyere i fosfor. Noen innendørs planter, for eksempel orkideer eller sitrustyper, vil kreve spesifikke gjødsel. Innendørs planter vokse og blomstre kraftig når matet regelmessig.

gjødsel

I tillegg til å gjødsle røttene av innendørs planter, noen gartnere gjelder gjødsel til bladene. Nok en gang, er det viktig å kjenne de enkelte kravene omsorg for hver av innendørs planter. Afrikanske fioler, for eksempel ikke tolerere å ha vått løv. Mange andre potteplanter vil dra nytte av en utvannet anvendelse av gjødsel til sine blader. Nøkkelen er å bruke en svak konsentrasjon, som en tung konsentrasjon av gjødsel kan brenne blader. Gartnere lage organisk gjødsel ved å fortynne fisk emulsjon gjødsel med vann og spraye den på innendørs plante blader. En annen organisk gjødsel rik på næringsstoffer er kompost eller husdyrgjødsel te. Making te krever soaking kompost eller husdyrgjødsel i vann inntil vannet er brunt.

Hjemmelaget Organisk flytende gjødsel

Snarere enn å kjøpe en kjemisk produsert kunstgjødsel, noen gartnere har stor suksess med å lage sine egne organisk flytende gjødsel for potteplanter. Organisk gjødsel slipper langsomt ned i jordsmonnet og er mindre tilbøyelige til å skade eller brenne anlegget. For å gjøre en næringsrik flytende organisk gjødsel legge til følgende ingredienser til en liter vann, 1 kopp gjødsel eller kompost te, 1 oz. blackstrap melasse, 1 oz. flytende tang, eller 1 ts. hvis tang er tørr, og 1 oz. av naturlig eple cider eddik. Bruk av denne blanding til vann innendørs planter etter behov.

Diverse Flytende gjødsel

Du har næringsrik væske i ditt hjem og kjøkken som er gode flytende gjødsel for innendørs planter. Hell kjølig brygget svart kaffe over jord av innendørs planter. Hvis kaffen er sterk, er det best å fortynne det med vann først. Urte og sort te som er brygget og avkjøles kan også brukes som gjødsel. Vær sikker på at kaffe eller te ikke har noen ekstra ingredienser som melk eller søtningsmiddel. Når du rengjør et friskt vann akvarium, bruke den gamle vann for plante feedings. Hvis tanken vann er spesielt skittent, fortynne det med vann før du bruker på planter. Vannet igjen fra skylle hvit klebrig ris er full av næringsstoffer plantene kan bruke. Når dampende grønnsaker lagre vann, og når det avkjøles den kan brukes til å mate potteplanter.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com