Den beste tiden å plante elefantører

April 2

Den beste tiden å plante elefantører


Elefantører, kjent botanisk som Xanthosoma, er tropiske flerårige planter med bladverk vokst fra knoller. De produserer dramatisk store blader i omtrent form av en elefant øre eller en langstrakt hjerte. Avhengig av Sorte kan du ha dyp grønn, lilla eller svart veining og vekslande på bladene, som legger til eksotiske utseende av anlegget. Hardy i USDA sonene 7b gjennom 11, kan elefantører plantes direkte i bakken eller i containere, og tuber kan også bli gravd og lagret innendørs for å overvintrer i ikke-hardføre soner.

planting Tid

Som en tropisk plante som også vil vokse i tempererte strøk, kan elefant øret planter eller deres unsprouted knollene plantes om våren, sommeren eller høsten så lenge det er godt forbi noen siste frost om våren og i forkant av eventuelle frost i høst etter flere uker. I soner 10 og 11 dette slår ut i nesten året rundt planting. I de fleste andre soner der anlegget er hardfør, de er best plantet på våren og tidlig høst. Summer plating kan gjøres hvis håndteres sent på ettermiddagen etter toppen varmen av dagen avtar, er tuber ikke lov til å tørke ut og fuktighet er nøye overvåket daglig etter planting slik at anlegget ikke er under vann stress av noe slag.

Miljøkrav og vekst vane

Plante dem i et svært fuktig jord og merk at noen varietals vil vokse i nesten myr-lignende innstillinger. Vann dypt før soaking ved planting, la det renne og deretter opprettholde konsekvent svært fuktig jord når nå en tomme eller to ned i jorden med en finger. Plant i enten full sol eller lett skygge. Hvis plante i en container eller gryte, sørg for at det er minst 18 "i diameter og dybde for å imøtekomme røttene og plante vekt. Fyll beholderen med høy kvalitet, humus-rik potting jord. Sørg for å skape tilstrekkelig dreneringshull og legge steiner eller grus til bunnen av beholderen mot å velte over i vindfulle forhold. Etter planting tuber, bør nye topp vekst begynner å materialisere seg i tre til åtte ukers tid, avhengig av ambient varme og fuktighet. de vil kaste avleggere og side planter gjennom hele sesongen fra enten pære forskyvninger eller rot løpere, som du kan enten la til å vokse in situ eller høste og plante andre steder.

Gjødsling og vedlikehold

Med sin store størrelse og rask vekst vane, kan elefantører være tunge feeders. I tillegg til de rike planting jord vil du ønsker å bruke en halv styrke blanding av et vannløselig balansert 20-20-20 gjødsel hver tredje til fjerde uke i løpet av den aktive vekstperioden fra vår til høst. På slutten av vekstsesongen i klima, la bladverket på plass for å lade tuber i løpet av vinteren. Skjær bort eventuelle døde, gulnede eller skadede blader når du ser dem.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com