ASTM C902 Paver Spesifikasjoner

August 23

ASTM C902 Paver Spesifikasjoner


The American Society for Testing og Materials skaper standarder for byggevarer inkludert fortau. ASTM C902 er spesifikasjonen for murstein når den brukes som en rydder materiale for lav vekt biler, sykler og fotgjengere. C902 murstein eller paver steinene kan være sekskantede, firkantet, eller rektangulære. Veidekke brukes utendørs må testes for deres vannabsorpsjon og metning for å bestemme hvor sårbare de er for gjentatt frysing og tining.

applikasjoner

ASTM C902 klosser er godkjent for bruk i gangveier. De kan også brukes til bolig innkjørsler og kommersielle innkjørsler som ser lite trafikk og ingen tunge kjøretøy. ASTM C902 klasse SX og MX stein murstein kan også brukes til utendørs terrasser. De materielle standarder for ASTM C902 utleggere er den samme enten murstein er glassert eller ikke. Type I er godkjent for tung trafikk. Type II pavers er beregnet for mellomliggende trafikk. Type III brukes i lave trafikkerte områder.

Klasser av C902 Paver Stones

Klasse SX er vurdert for alvorlig forvitring. MX er vurdert for moderat forvitring. Klasse NX kan ikke motstå forvitring eller eksponering for regn og kulde, så det er bare å bli brukt inne i bygninger. Materialspesifikasjoner for ulike klasser av murstein variere på sin søknad. Ifølge "murverk Design og detaljering" av Christine Beall, "trykkfasthet og kaldt vann absorpsjon for klasse SX støpt mur er en halvparten av ekstrudert murstein ved 4000 psi og 16%, henholdsvis."

styrke Krav

Klasse SX steiner må ha minimum trykkfasthet på 7000 pounds per kvadrattomme. Dersom et gjennomsnitt av fem murstein prøven er tatt, må gjennomsnittet av alle fem paver steinene være 8000 pounds per kvadrattomme. Klasse MX og NX steiner må ha et minimum trykkfasthet på 2000 pounds per kvadrattomme.

Vannabsorpsjon

Klasse SX murstein kan ikke absorbere mer enn 11 prosent av det kalde vannet den utsettes for, mens klasse MX murstein ikke kan absorbere mer enn 17 prosent av vannet det er utsatt for. Kaldt vann absorpsjon kravene er lavere hvis en fem murstein prøve blir anvendt. Fordi klasse NX pavers skal brukes innendørs, denne klassen ikke har en vannabsorpsjon standard.

metnings~~POS=TRUNC Koeffisient

Metnings koeffisienten er forholdet mellom vann vekt absorberes av en murstein når det er neddykket i kaldt vann. Klasse SX murstein har en maksimal metnings koeffisient på 0,80. Klasse NX steiner og klosser trenger ikke å møte en spesifikk metning standard.

testing Krav

Murstein kan testes individuelt eller i grupper på fem for å avgjøre om paver steinene møte C902 standarder. Når fem stener blir testet for trykkfasthet, den gjennomsnittlige trykkfasthet de må tilfredsstille er høyere enn hvis en enkelt stein blir testet. Dersom de samplede fem klossene overlever 15 sykluser av sulfat soliditet test, vannabsorpsjon og metning testing ikke nødvendig.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com