Hvordan å spire en Butterfly Bush

August 23

Attraktive blomster og enkelt vedlikehold er noen av sjarmen som tilbys av butterfly bush (Buddleja). Denne store busk tiltrekker sommerfugler, produserer prangende og fargerike blomsterakser, og er ekstremt kraftig. Busken er så kraftig at det regnes som en skadelig ugress i enkelte deler av USA, inkludert Oregon og Washington state. Men sine fargerike sortar, stiller blomster i rødt, appelsiner og blues, blant andre, og dens grasiøse ordnede grener gjør det en ønskelig prøve for et landskap. Når opp til 15 fot høy, er den løvfellende planter frodig og produserer mange frø tidlig i sitt liv. Husk at dette anlegget er sannsynlig å vokse fra frø og stubber, selv etter at det er kuttet tilbake eller fjernet.

Bruksanvisning

En samle frø fra modne planter. Frø er ofte produsert i busken første år, etter blomstring sent på året, og være levedyktig i jorda i tre til fem år. Den smalled, bevingede frø nummer så mange som 40 000 i hver blomst pigg.

2 Plasser frø i godt drenert jord i full sol på eller like under jordoverflaten. Frø krever lyseksponering for å vokse, og vil ikke spire i mørket, selv om spiring er vanligvis høy. I en studie publisert i tidsskriftet HortTechnology, fant forskerne at butterfly bush sortar Banho Blå og Moonlight hadde høyest spiring priser, på 63-74 prosent.

3 Gi moderat vann for å beholde fuktigheten i jordsmonnet, men ikke over vann som planten er tørke tolerant. Sommerfuglen bush er en hardfør plante, og vil trives i lav-næringsstoffer jord og kan også vokse i fortau sprekker. Gjødsel er ikke nødvendig for kraftig vekst.

Hint

  • The Butterfly bush har kraftig spredt gjennom mange deler av USA på grunn av sitt høye antall frø og spredningsmekanismer. En enkelt plante kan produsere tre millioner frø, som beveger seg langs med vind, vann, dyr og mennesker. Plantene modnes og formerer seg i løpet av kort tid. I deler av Washington og Oregon, de vokser langs Riversides, veier og glenner, og noen ganger true andre lokale planter ved crowding dem ut.
  • I områder der sommerfuglen bush regnes som en skadelig ugress, ta vare å hindre frøspredning. Fjern flower før frøene er utgitt, som vanligvis oppstår sent i høst eller vinter.
  • Hvis kuttet ned til sin base, kan sommerfugl busk resprout og fortsette å vokse. Selv kuttet stilkene kan vokse nye røtter hvis ikke behandles som spesialavfall.

© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com