Hvilken type gjødsel Gi en grønnsakshage

September 23

Hvilken type gjødsel Gi en grønnsakshage


Den type gjødsel som brukes i en hage, avhenger av jord tilstand, type planter som dyrkes og personlige preferanser av gartner. Flere formler eksisterer for kunstgjødsel som er raske og enkle å bruke, men noen foretrekker organisk gjødsel. Å vite fordelene og ulempene av hver tillater gartnere å foreta informerte valg når de bestemmer seg for hvilken gjødsel er best for deres hage.

organisk gjødsel

Organisk gjødsel er sammensatt av materiale fra levende organismer. Disse inkluderer gjødsel, kompost, fisk emulsjon, blod eller kjøttbenmel eller andre dyr eller plante biprodukter. Mange organisk gjødsel, for eksempel kompost og gjødsel, gir den ekstra fordelen av å forbedre teksturen av jord, fremme drenering og bedre lufting. Mest frigjøre næringsstoffer langsomt inn i jord over en lang periode og gir plantene med en kontinuerlig tilførsel.

Syntetiske eller kjemisk gjødsel

Disse gjødningsmidler fremstilles uten hjelp av organisk materiale. De er kjappe, enkle å bruke og lett tilgjengelig. Et besøk til jernvarehandelen viser et bredt utvalg av syntetisk gjødsel ofte merket for bestemte planter. De er vanligvis identifiseres med en numerisk formel, for eksempel 5-10-10, for å indikere prosentandelen av nitrogen, fosfor og kalium i formelen. Ifølge Virgina Cooperative Extension, 5-10-10 og 10-10-10 er de mest brukte formler for grønnsakshager, mens formler som 8-32-16 eller 6-24-24 gir den ideelle næringsforhold for tomater .

spesielle formler

Komplett gjødsel gir nitrogen, fosfor og kalium og brukes vanligvis i gjennomsnitt jord som en allsidig gjødsel for å vokse blomster eller grønnsaker. Ufullstendig formler inneholder ett eller to av de tre hovedingrediensene, men mangler minst én. Disse formlene er brukt etter en jord test når det er fastslått at næringsbalanse av jordsmonnet krever justering. Ved hjelp av en ufullstendig formel lar deg legge til ett eller flere næringsstoffer uten å bruke næringsstoffer som allerede er på riktig nivå.

Tørr eller Liquid

Gjødsel kan være enten tørr eller i flytende form. Tørr gjødsel anvendes ved å blande dem inn i den eksisterende jord. Flytende gjødsel blir fortynnet i vann og kan påføres på plantene gjennom hele vekstsesongen. Både syntetisk og organisk gjødsel er tilgjengelig i tørr og flytende form.

foliar Feeders

Foliar forer blandes med vann og påføres på bladverket av planter. Bladene absorbere næringsstoffer direkte gjennom overflaten, skape raske resultater. Overflødig foliar mater siver ned i jordsmonnet der røttene absorbere de resterende næringsstoffer.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com