Hva slags blomster vokser i Water Gardens?

September 26

Hva slags blomster vokser i Water Gardens?


Lett forbedre hagedammen ved å dyrke en rekke planter som vil legge farge og bevegelse. Kategorier av planter dyrket i eller i nærheten av en dam er flytende, og dypt vann og marginal. Flytende planter er planter som flyter fritt rundt på overflaten av dammen. Dypt vann planter dyrket i fullt neddykkede beholdere er oksygenat på grunn av deres evne til å tilsette oksygen til vannet samtidig som virker som naturlige filtre. Marginale planter er de som dyrkes langs kantene eller i de grunne deler av dammen. Andre begreper som brukes for marginale planter er emergent eller bog planter.

Azolla (Azolla caroliniana)

Azolla er en flytende dam anlegg med små krympede blader. Dette flytende anlegget legger interesse med iriserende farging av sine moss-lignende blader. Det er spesielt pen når solen skinner direkte på bladene. I høst legger Azolla farge til dammen med et fargespekter fra rød til rusten kastanje. Azolla er en fruktbar plante som vokser i store kolonier. For å yngle, bare trekke koloniene fra hverandre og legge til "ny" plante koloni til et annet område. Hold Azolla i sjakk for å hindre overbefolkning som det kan bli ukontrollerbar i varmt klima.

Cardinal Flower (Lobelia cardinalis)

Grow kardinalen blomst i en gryte fylt med en blanding av ca 70 prosent hagen leirjord og 30 prosent leirjord. Plasser potten i den grunne enden av en dam i to til fire inches av vann eller i en myr hage. L. cardinalis har slanke, mørke grønne blader og prangende røde blomster fra midten til slutten av sommeren gjennom tidlig høst. Blomst stilker vokse til litt under fire fot høy. Forplante kardinal blomst ved å forankre stiklinger eller deling av eksisterende anlegg. Prøv å blande den hvite blomstrende L. cardinalis alba eller rosa-blomstringen L. cardinalis rosea for et imponerende show av sensommeren farge.

Bekkeblom (Caltha palustris)

Gullgule smørlignende blomster dekke dette marginal vann anlegget fra midten av våren til tidlig sommer. Bekkeblom vil dø tilbake etter blomstringen. Bladene er hjerteformet og mørk grønn i fargen. Anlegget gjennomsnitt to føtter høye; kan det imidlertid nå tre fot høy. Bekkeblom monstrusa er en dobbel blomstrende bekkeblom også med gullgule blomster. Plant C. palustris direkte i myra enden av hagen tjern eller i potter som vil bli satt på grunt hylle i dammen. Forplante ved å dividere modne planter eller ved frø. Alle deler av bekkeblom planten er giftig.

Vann Fringe (Nymphoides peltatum)

Plant Nymphoides peltatum i potter for bruk i dypt vann i hagedammen ved hjelp av samme jord blanding som for Lobelia cardinalis nevnt tidligere. Fire-tommers brede, hjerteformede blader vil vokse opp til overflaten og flyte. Fringed gule blomster dukke opp blant bladene fra mai til oktober. Forplante er etter næring. Merk at dette anlegget kan bli invaderende. Sjekk med din lokale fylke forlengelse service medlemmer før du henter N. peltatum for hjemmet hagen dammen.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com