Hvitt pulver på en Yucca Plant

July 21

Hvitt pulver på en Yucca Plant


Yucca er en ørken plante innfødt til Nord-Amerika, Mellom-Amerika og Sør-Amerika. Den har lange, bladlignende blader og blomstrer i en klynge av blomster i en panicule på tuppen av stilkene. Den kommer i et bredt spekter av arter, hvorav fire typene er vanligvis dyrkes som potteplanter. Yucca plantene kan utvikle forskjellige problemer, for eksempel et hvitt pulver soppvekst på bladene av planten.

økende Yucca

Som i sitt opprinnelige miljø, yucca plantene bidra som potteplanter krever direkte sollys i minst en halv dag. Fordi det er en ørken saftig, krever det ikke mye vann. La jorda tørke mellom hver vanning. For mye vann vil føre til at disse plantene å utvikle svarte flekker på bladene eller andre plantesykdommer. Mate to ganger hver måned med en generell gjødsel. Beskjær tilbake bladene hvis de blir misfarget med alderen eller uhåndterlige under vekten av sine spyd. Planter krever pollinering av yucca møll å produsere frukt, selv om de klarte å produsere blomster. Yucca planter krever beskyttelse fra temperaturer under frysepunktet, ifølge University of Arizona nettside.

Yucca Skadedyr

Som de fleste potteplanter, kan yucca bli plaget med en rekke planteskadegjørere som mealybugs, edderkopp midd og skala. Unn plantene med en neem olje løsning tilgjengelig på ditt lokale hagesenter. Neem olje er laget av neem-treet av India og Sørøst-Asia og fungerer som et effektivt insektmiddel og soppdreper som ikke har noen toksiske effekter på miljøet.

pulveraktig mugg

Meldogg er en vanlig sykdom i mange typer planter. Det er preget av pulveraktig, hvite flekker på blader, blomster og frukt av planter. Vevet av saftige planter er spesielt utsatt for pulveraktig mugg vekst. Flere typer sopp årsaken pulveraktig mugg. Sykdommen krever ikke vann på overflaten av anlegget for å vokse, men høy luftfuktighet favoriserer spore spiring, ifølge Colorado State University hjemmeside. Alvorlig infeksjon kan forårsake gulning, forkrøplet bladvekst og tap av blader.

Kontrollere pulveraktig mugg

For å kontrollere pulveraktig mugg på yucca plantene, fjerne alle berørte løvverk og ødelegge. Unngå overhead vanning for å redusere relativ fuktighet. Ikke overfertilize med nitrogengjødsel, spesielt på sensommeren, når forholdene favoriserer veksten av sopp. Beskjær plantene for å øke luftsirkulasjonen som bidrar til å begrense soppvekst. Svovel-baserte soppdreper vil bidra til å kontrollere sykdommen, så vel som triforin eller kalium bikarbonat behandlinger.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com