Kunstig belysning for Plants

July 16

Kunstig belysning for Plants


Mange stueplanter finne lyset tilgjengelig fra et vindu er ikke nok. Planter trenger supplerende lys for å vokse sunn og sterk. De fleste planter gjøre det bra hvis du plasserer lyset ikke mer enn 12 inches fra deres baldakin. Huseiere har et bredt utvalg av plante lys for å velge mellom.

Fargetemperatur

Planter absorberer ikke alt lys like. De trenger ikke absorberer lys gul eller grønn bølgelengde godt. I stedet disse fargene er reflektert, noe som er grunnen baldakin blader av mange planter vises grønt. Plant lysene er mer effektive hvis de avgir rødt og blått spektrum lys.

Lysrør og lyspærer

Av alle tilgjengelige plantebelysning, lysrør som er mest lett tilpasses et hjemmemiljø. Dessverre er mange generelt lysstoffrør avgir mest lys langs grønne og gule bølgelengder. Det er kult hvite lysrør som avgir lys langs blå bølgelengder, men disse lysene fortsatt ikke avgir nok rødt lys for et anlegg for å motta komplett næring.

For å være effektive, pare kule hvite lysrør med glødepærer. Glødepærer avgir mer lys i rødt og oransje fargespekteret. Disse lysene produserer for mye varme til å bli brukt individuelt og må nøye lignet med lysstoffrør. I tillegg må glødelamper byttes ofte fordi de har en kort levetid. En god ratio til bruk er å 3-10.

En måte å gjøre dette på er å legge sammen den totale effekten av alle lysrør som du bruker. Legg en 30-watts glødelampe for hver 100 watt fluorescerende pærer i den totale effekten. For eksempel, hvis du bruker en 100-watts lysrør, legge til tre glødepærer som er 30 watt hver.

High Intensity Discharge Lighting

Høy intensitet utslipp belysning, eller HID lys for kort, er blant de vanligste formene for belysning for utendørs veksthus. Eksempler på HID lys inkluderer høytrykks natrium damplamper. Belysningen er populære fordi HID lamper produsere høykvalitets lys i de riktige fargetemperaturer og har en lang levetid. HID lamper er mindre praktisk for innendørs bruk fordi de tar mye energi til å kjøre og produserer enorm varme sammen med belysning. Du må stadig ventilere HID lamper kjører innendørs med en avtrekksvifte for å hindre en økende plass mot overoppheting.

Light Emitting Diode

Du kan justere lysdioder eller LED til individuelle fargetemperaturer og koble dem sammen for å produsere de riktige typer lys for hver plante. Lysene avgir svært lite varme og krever svært lite energi til å kjøre. LED-lamper har en høy første regning å sette opp, men lampene vare mer enn 10 år før du trenger utskifting. Den store ulempen med LED er at det å være liten, de produserer svært lite lys. På grunn av dette trenger du et stort antall LED-lamper for å tenne en plante.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com