Gulnende blader på vannplanter

April 16

Gulnende blader på vannplanter


En vann hage med flytende blader og blomster er en samtale forrett for hageentusiaster. For å opprettholde helsen til vannplanter, legg merke til endringer i blad farge i vekstsesongen. Gulnende blader i vannet hagen er en indikasjon på et stressende miljø eller skadedyrangrep.

Typer av vannplanter

En rekke attraktive vannplanter er tilgjengelige for vann hagen. Vannliljer er pittoreske i både nordlige og tropiske områder. Blader og muntre blomster i nyanser av rosa, blå, gul og hvit flyte på overflaten. Vannliljer, sammen med lotus og gul flytende hjerte, vokse røtter i jorda mens stengler og bladverk flyte på overflaten. Vannplanter som vann Hyacinth og vann salat har både blader og røtter som flyter. University of Vermont Extension sier at mange flyteplanter er invasiv, spesielt i tropiske regioner; pass på å ikke slippe dine vannplanter i vannmasser.

bladlus Damage

Bladlus ofte føre til gulning løvverk på vannplanter. Disse små 1/8-tommers insekter drikke saft fra unge blader, noe som resulterer i curling, visner eller gulning. Skader oppstår vanligvis i slutten av våren og fortsetter gjennom sommeren. Svart bladlus er en pest av vannlilje og har svarte organer formet som en pære. Disse og andre typer bladlus overvintre på plomme og kirsebærtrær og også passasje til en vann hage gjennom infiserte planter. Hvis du oppdager tegn på bladlus på vannplanter, fjerne sykelig blader eller slange bladlus off blader i dammen som en snack for fisken.

soppsykdommer

Vannplanter under stress er utsatt for soppsykdommer. Lav oksygen, dårlig vann sirkulasjon, anlegg trengsel og ekstreme temperaturer er noen påkjenninger som indirekte fører til gulning løvverk. Ifølge Colorado State University, symptomer på rot råtne på vann Hyacinth fremstå som visner og gulnede blader og svart, halte røtter. Hvis du observerer disse symptomene, må du fjerne den elendige anlegget fra vannet hagen. En annen sopp sykdom relatert til plante stress er Helminthosporium blad spot. På vannplante, papyrus, dette fører til sopp røde flekker på plantedeler og gule blader. Styr denne soppen ved å sikre planter er ikke roten bundet og økt luftsirkulasjon.

Næringsfattige miljø

Vannplanter krever gjødsel akkurat som planter over vann. Gule bladene er et tegn på at planter er sulten for nitrogen, fosfor eller andre næringsstoffer. Gi dine vannplanter et løft ved å legge flytende gjødsel til vannet eller skyve en tablett av gjødsel i jorda. Når potting vannliljer og lotus, University of Illinois Extension foreslår å bruke fire unser gjødsel per kubikkfot jord; sørg for å mate vann planter hver måned i løpet av vekstsesongen.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com