Life Cycle av Yucca Plant

March 13

Life Cycle av Yucca Plant


Yucca plantene er innfødt til sørøstlige Nord-Amerika. Anlegget er en varm-sesongen arter som har lange lanse-formede blader, som gir den alternative navn "spansk bajonett." Yucca plantene trives i svært ugjestmilde terreng og dårlig jordsmonn. Det er også en tørke-tolerant arter nyttig for xeriscape hagearbeid. Yucca planter har et symbiotisk forhold med yucca møll. De to organismer kan ikke fullføre sin livssyklus uten hverandre og vise en uvanlig partnerskap.

Kjennetegn

Det er et ukjent antall yucca arter. Noen varianter er ankel-høy, mens andre, som Joshua Tree, kan vokse 15 til 40 fot høy. De viktigste fellestrekk er bladene som er strap-aktig og trådformede. Bladverket er lang og slank, kommer til et punkt på slutten og tending å skrelle på kantene. Bladene er anordnet i en rosett. Anlegget produserer en blomsterstand, som er en klynge av klokkeformede blomster som henger fra en hoved stengel. Blomstene kan være hvit eller grønn. Når planten har blomstret og hell fruited, dør den og må på nytt vokse fra avleggere eller valper i bunnen av det opprinnelige anlegget.

pollinering

Den eneste insekt som pollinates blomster av yucca er den kvinnelige yucca møll. Hun faktisk samler pollen og stapper den inn i stigma. Byggingen av blomstene som gjør det umulig for pollen til å slippe fra pollenknapper til stigma. Uten innsatsen til den kvinnelige møll, ville blomstene ikke blir bestøvet og ikke kunne produsere frø. Den kvinnelige møll er også opptatt legging egg i eggstokkene av blomster. De bestøves blomstene produserer en frukt som vil slippe når moden, spredning frø som selv purke rundt morplanten.

Yucca Seeds

Den kvinnelige yucca møll har utviklet seg med munnpartiet spesialdesignet for å samle pollen og gjør det til en ball. Etter at hun pakker pollen i stigma av blomsten, produserer anlegget frø. Frøene er den viktigste maten for yucca møll larver. Anlegget er selvbeskyttende i at det ser ut til å kjenne igjen når for mange frø blir konsumert. Det vil slippe frukt, sprer frøene når det ikke er en over-overflod av larver på frukten.

Varighet av Life Cycle

Noen yucca arter er ikke lang levetid og fullføre sin livssyklus i fem til syv år etter blomstring. Yucca planter anses stauder og vil vedvare også i kaldere klima. Flertallet av yuccas vil leve i hundrevis av år, selv om det opprinnelige anlegget ikke vil vedvare. I stedet planten rot er langlivede og gjengir nye plantlets. Kranen roten av en yucca er stor, ofte nå 60 fot i lengde. Den har fine hår som hjelper planten samle vann og næringsstoffer.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com