Kategorier av vannplanter

May 24

Kategorier av vannplanter


Planteriket begynte i vannet millioner av år siden, og ledet migrasjon av organismer fra jordens primitive hav på land, hvor plantene begynte å utvikle tilpasninger for å hjelpe dem bedre overleve og kolon terrestrisk miljø. Noen planter, men holdt sine vannlevende opprinnelse, utvikle egenskaper som lar dem overleve i og rundt vannet. Typer av vannplanter som finnes i dag beskriver plantens habitat.

flytende

Flytende planter ikke fester seg til bunnen av en innsjø eller dam, men reise fritt gjennom vannet. Flytende planter kan ha luftfylte deler av deres stammer og blader eller spesielle hår på bladene som hjelper dem til å flyte nær overflaten, der de får tilgang til mest sollys. Duckweeds, bladderworts og featherfoil utgjør kjente varianter av flytende vannplanter. Sterkt dissekert blader hjelp flytende vannplanter motstå bølger og strøm uten å briste.

nedsenket

Vann dekker helt nedsenket planter, men disse plantene feste til bunnen av innsjøen eller dam med en rot. Fordi planter kan absorbere vann og næringsstoffer direkte fra vannet, røtter ofte bare tjene til å holde anlegget på plass, forklarer Mark McGinley, biologiprofessor ved Texas Tech University. Andre karakteristika som tillater plantene å overleve på land er redusert eller fraværende i nedsenket vannplanter, som for eksempel vann-ledende vev, en voksaktig blad belegg for å forhindre tap av vann og blad porer kalt spalteåpninger som tillater gassutveksling med atmosfæren.

Flytende-Leaf

Flytende-blad planter inkluderer en av de showiest og mest kjente vannplanter: vannlilje. Roots holde flytende blad planter til bunnen av en innsjø eller dam, men den etterlater seg utvikle seg på overflaten, et løft etter luftkamre som holder hele bladet overflaten eksponert for solen. I motsetning til sine nedsenket slektninger, flytende blad planter har en voksaktig belegg på toppen som hindrer pooling vann fra minkende sollys eller oppmuntre soppvekst.

Framvoksende

Emergent planter opptar både akvatiske og terrestriske verdener, vokser på kantene av dammer, innsjøer og bekker. Selv om deres røtter feste til bakken under vann, mye av planten vokser over vannet. Ifølge University of Illinois Extension, emergent planter varierer i hvor mye vann de trenger i jorda. Noen som myrlendte forhold, mens andre foretrekker å sitte i stillestående vann. Emergent planter inkluderer cattail og pickerelweed.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com