Perennial blomster som vokser i Wyoming

October 9

Perennial blomster som vokser i Wyoming


Flerårige planter overleve vintrene i sine klima, noe som betyr at gartnere ikke trenger å plante dem hvert år som de gjør årlige planter. Flerårige blomster legge til farge og grøntområder til et landskap eller hage. Gartnere i Wyoming har en rekke alternativer for flerårige blomster som vokser i staten.

revebjelle

Revebjelle vokser godt i Wyoming i høyder opp til 7500 fot, ifølge University of Wyoming College of Agriculture og naturressurser. Den vokser rosa eller lilla blomster om sommeren og er hardfør til USDA hardførhet sone 4, som til tider har vintertemperaturer så kaldt som minus 20 grader F. Foxglove når høyder på 2 til 4 fot og vokser best i rike sand-loamy jord.

Purpursolhatt

Purpursolhatt vokser i Wyoming i høyder opp til 8500 fot, og i områder som kalde som USDA hardførhet Zone 4. Den vokser lilla blomster på toppen av 2- til 5-fots stengler. Ifølge Lady Bird Johnson Wildflower Center, disse blomstene blomstrer når som helst fra vår til sen sommer. De trives best i områder med full sol eller lett skygge og god jord drenering.

Wild Strawberry

Markjordbær vokser meget nær bakken, og plantene opphold under en fot høy. De produserer hvite blomster om våren, etterfulgt av spiselig søt frukt i løpet av sommeren. Disse stauder kan vokse i høyder opp til 10.000 fot og i USDA hardførhet sone 3 eller varmere. Markjordbær vanligvis vokse i moderat tørt klima i full sol eller delvis skyggelagte områder.

lavendel

Lavendel er en populær urt for sin behagelig duft og kulinariske bruker. Lavendel produserer lilla blå blomster i løpet av sommeren, som tiltrekker bier. The University of Maryland Medical Center forteller at lavendel gjør et populært tilsetningsstoff i såper og også som en duft i aromaterapi å lindre angst eller depresjon. Den vokser i høyder i Wyoming opp til 6500 fot og tåler vær så kaldt som USDA hardførhet Zone 5. Lavendel foretrekker solrike vokseområder og når høyder på ca 2 fot.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com