Sort Jelly sopp

March 3

Sort Jelly sopp


Den svarte gelé sopp er en spiselig sopp som ofte tørkes og brukes i Thai og kinesisk mat. Det er flere farger av gelé sopp, som ser ut som gummi biter av tare eller tang. Svart gelé sopp er også kalt skyer øre eller tre øre sopp, og dens vitenskapelige klassifisering er saksedyr auricula. Det er den eneste av de gelé sopp kommersielt behandlet og solgt. Soppen gir en glatt, men likevel crunchy, tekstur til oppskrifter.

Beskrivelse

Jelly sopp kan være hvit, oransje, rosa, svart, rosa eller brun. De har ingen definitive form og kan kveilet, stablet eller på annen måte samlet uten en bestemt form. Den viktigste vev er slimete, fuktig og gummiaktig. Spore lage strukturer på vevet kalles basidia og er vegger eller delte seg i motsetning til andre sopparter. Disse soppene har evnen til å motstå perioder uten nedbør ved å tørke ut. Når regnet kommer igjen, de bare rehydrere og gjenoppta økende.

Miljø

I tillegg til å vokse på logger og stubber, kan sopp finnes på vindblåste kvister og stammer og på dødt plantemateriale fortsatt festet til treet. De vokser ikke på live tre, men dekomponere dødt materiale som saprophytes. Dette er en gruppe av sopp som konsumerer dødt materiale. Du kan finne sopp i bartre eller lauvskog, under trær og knyttet til noen droppet tre. Den sopp frukten er mest tydelig i høst og produserer sporer på den tiden.

Bruker

Svart gelé sopp, når tørket, brukes til å smaken suppe buljong, kan re-hydrert i oppstuss frites og mange andre retter. Det har også blitt brukt i århundrer i Kina som en medisinsk forberedelse, tenkte å kurere hemoroider og styrke kroppen. Den signaturlære var en vanlig fulgt tidlig medisinsk teori på 1800-tallet som sa at noen naturlig materiale formet som en del av menneskekroppen kan brukes til å kurere den delen. Dette betydde at soppen ble brukt til å behandle hals problemer fordi det lignet innsiden av spiserøret.

Varianter av Svart Jelly sopp

Den vanligvis spist rekke svart gelé sopp er saksedyr eller tre øre gelé sopp. Det er også Bulgaria inquinans og Exidia glandulosa. Den første er en skålformet gelé sopp og den andre en hjerne-lignende sopp. Bulgaria kan vokse i klynger og har en skinnende gråsort-brun farge. Exidia er rød-svart eller oliven-svart, med en flikete eller brettet utseende. Det kan danne en masse nesten 20 inches lang stund Bulgaria danner små kopper under 2 inches i bredden.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com