Brannslukningsapparater Farger og bruksområder

November 29

Brannslukningsapparater Farger og bruksområder


Når en brann antenning i hjemmet eller på jobben, ofte et brannslukningsapparat er tilgjengelig for å sette den ut. Imidlertid bør ikke alle apparater brukes på hver brann. For eksempel, hvis brannen er elektrisk, vil en klasse A apparat gjøre det verre. Dette er grunnen til brannslukkere er tydelig merket som en av fire klasser. Farger kan brukes til å lage klassifisering lett å se, men ikke alltid.

om Color

Nyere brannslukkere bruke et brev og bilde system for å indikere hvilke typer branner de er beregnet for. Eldre brannslukningsapparater er merket med fargede geometriske former. Hver type brannslukker bruker en annen farge og form. Klasse A brannslukningsapparater bruke en grønn trekant med bokstaven A inne. Klasse B brannslukningsapparater har bokstaven B inne i en rød firkant. Klasse C bruker en blå sirkel med bokstaven C. Klasse D apparater har en gul stjerne som inneholder bokstaven D.

klasse A

Klasse A brannslukningsapparater brukes for vanlige brenn som papir, tre, papp og de fleste plastmaterialer. Disse apparater har også en numerisk rating på dem. Denne rangeringen viser hvor mye vann det apparat holder og mengden brann det kan slukke. Jo høyere tall, jo større mengde vann.

klasse B

Bensin, parafin, olje og andre brennbare eller lettantennelige væsker slukkes med klasse B apparater. Disse bruker også en rekke rating, men det indikerer antall kvadratfot med brann apparat kan sette ut.

klasse C

Klasse C apparater er ment for branner som involverer elektriske elementer som apparater og ledninger. De har ikke en numerisk rating. Slukkemiddel i klasse C apparater er ikke-ledende og trygt å bruke med elektrisitet. Forsøk aldri å slokke disse typer branner ved hjelp av vann.

klasse D

Ofte finnes i kjemiske laboratorier, er klasse D apparater beregnet for brann i brennbare metaller som magnesium og natrium. Disse har ingen numerisk rating og de er designet for klasse D branner bare.

ningsmidler

En rekke agenter som brukes i hver type brannslukningsapparat gjør den egnet for de typer branner det apparater. Vann apparater, også kalt lufttrykkvannapparater brukes vann som er vanligvis et trykk med luft, og bør bare brukes på klasse A branner.

Enkelte branner kan innebære en rekke av materiale fra hver kategori. I slike situasjoner blir tørre kjemiske apparater brukes. Disse apparater er tilgjengelig i en rekke typer for å slukke brann i A, B og C klasse materialer. ABC apparater er en multipurpose, pulverapparat som inneholder et gult pulver som heter monoammoniumfosfat, som etterlater en rest bak. BC apparater inneholde enten natrium eller kalium bikarbonat og også la rester som er mildt etsende. Denne ikke-brennbar rest reduserer sjansen for at flammene vil blusser fiendtlighetene.

Karbondioksid apparater brukes for B og C branner. De inneholder karbondioksyd, og er under høyt trykk. De fungerer ikke bra på klasse A branner, fordi de ikke kan fortrenge nok oksygen til å slukke brannen, og kan få den til å re-antenne. De har ikke gitt noen rester så skader på elektriske apparater er usannsynlig.

Halon apparater bruker en gass som stopper den kjemiske reaksjonen som finner sted i en brann og som brukes oftest for å beskytte elektrisk utstyr. Halon apparater har en kort rekkevidde på omtrent 4 til 6 fot og må sprøytes på undersiden av brann og fortsetter etter at ilden er slukket.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com