Hvordan bli kvitt Creeping Charlie i blomsterbedet

October 12

Creeping Charlie er en invasiv eføy som også er referert til av mange andre navn, blant gjelle over grunnen, alehoof, krypende Jenny og hedgemaids. Dens offisielle navn er korsknapp. Europeerne tok dette eføy over til å bruke som bunndekke hvor gresset ikke ville vokse. Men vokser krypende Charlie litt for godt. Hvis venstre ukontrollert kan det ta over blomsterbedet, drepte de andre plantene i prosessen. Det er best å kvitte seg med det mens det er bare en liten mengde, ellers vil det raskt formere seg.

Bruksanvisning

1 Bruk clippers å trimme av de snikende Charlies blader og stilker. La 2-tommers deler av hver stengel i bakken slik at du er i stand til å finne røttene. Vær forsiktig så du ikke kutter noen andre planter som har blitt sammenfiltret med eføy.

2 Sjekk jorda for å se om det er fuktig. Dersom det ikke er det, spray jord med slangen inntil det er grundig mettet. Du vil se vanndammer på toppen av smuss.

3 Velg en stilk for å starte. Plant spading gaffel i bakken på en 45-graders vinkel ved siden av det, med sikte mot bunnen av stammen. Flytt gaffel opp og ned åtte til ti ganger for å løsne jord under stammen. Gjenta på motsatt side av anlegget.

4 Grav opp anlegget, inkludert røttene, ved å skyve den opp ved røttene med gaffel og trekke den opp på stammen med en hånd samtidig. Gjenta prosessen for den gjenværende stilkene før du har blitt kvitt all den snikende Charlie.

5 spade en 2-tommers lag av mulch på alle de områdene der snikende Charlie vokste. Dette vil bidra til å kvele eventuelle rester igjen bak, slik at de ikke vil vokse inn i nye Ivy planter.

Hint

  • Sjekk blomsterbed regelmessig for å se om noen ny snikende Charlie stammer dukke opp. Trekk dem ut av bakken så snart du ser dem, og pass på å kvitte seg med røttene.
  • Du kan kjøpe en spading gaffel på de fleste hagesentrene. Det ser ut som en høygaffel, men har en mye kortere håndtak, vanligvis ca 10 inches i lengde.
  • Ikke la snikende Charlie planter du har gravd opp sit i blomsterbedet eller på plenen. Dette anlegget har evnen til å reseed seg fra borekaks.
  • Bruk hansker når du bruker spading gaffel for å beskytte hendene fra tindene.

© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com