Hvordan lage Rayon Fra Bamboo

January 5

Hvordan lage Rayon Fra Bamboo


Bambus er en raskt voksende gress og en rik kilde til råstoff til bygningsindustrien, så vel som mer nylig, tekstilindustrien. Etter behandling av denne med et utvalg av kjemikalier, kan tekstilmaskin spinne den inn i en rayon-lignende fiber som har mange fordeler fremfor andre tekstiler. Foruten å være et bærekraftig produkt, er bambus rayon svært myk, anti-bakteriell, allergivennlige og pustende samt å være svært absorberende. Selv om det er tryggere kjemikalier som man kan bruke til å behandle bambus, de mest vanlig anvendte i bambus stoff industrien er hurtigvirkende og lett tilgjengelig.

Bruksanvisning

1 Lag en løsning av vann og 15 til 25 prosent natriumhydroksid, også kjent som kaustisk soda eller lut, og fylle en soaking brett. Legg bambus blader og margen ble ekstrahert fra innsiden av stilken og la den virke i tre timer ved romtemperatur for å danne alkali cellulose. Fjern Solid saken og trykk for å fjerne overflødig natriumhydroksid.

2 Grind cellulosen i en jeksel og la det tørke i 24 timer.

3 Tøm soaking brettet og overføre cellulose til det, og deretter legge til en mengde karbondisulfid lik volumet av cellulose i skuffen pluss en tredjedel. Karbondisulfid er et sterkt løsemiddel som du bør være i stand til å finne på en jernvarehandel. Det vil føre til at cellulosen til jell og bli cellulose natrium-xantogenat. La den i skuffen og la karbondisulfid å fordampe.

4 til en 5 prosent oppløsning av natriumhydroksyd for å skape en viskos oppløsning av natriumhydroksyd og bambus fiber cellulose.

5 Klar et andre kar med en fortynnet fra 1 til 5 prosent oppløsning av svovelsyre og vann og tvinge den viskose oppløsning inn i det gjennom spinndyser, som er tilsvarende dusjhoder med nøyaktig graderte hull. Svovelsyren vil herde cellulose natrium xantogenat til fibre.

6 Utdrag fibrene, vaske dem med vann for å fjerne svovelsyre, la dem tørke og gre dem til å skille dem. Spinne fibrene til garn med en rokk og deretter veve garnet i stoffet på en vevstol.

Hint

  • Det er tryggere, mer miljøvennlige måter å gjøre bambus stoff, inkludert erstatte enzymer og aminoksyder, som er milde løsemidler, for de skadelige kjemikalier og bruk av nano-teknologi.
  • Natriumhydroksid karbondisulfid og svovelsyre er alle oppført av materialer sikkerhetsdatabladet som skadelige kjemikalier. Bruk dem med omhu.

© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com