Redwood Tre dieback

October 29

Redwood Tre dieback


Det er flere grunner til at redwood trær lider dieback. Disse skogstrær er tilpasset å vokse i et kjølig miljø med masse vann og døde blader for å dekke sine røtter. Når de er dyrket i varme innlandsdaler, kan de ikke vokse også. Sykdom, dyr skadedyr og andre kulturelle praksiser også forårsake problemer. Identifisere symptomer er det første skrittet for å finne en løsning på tre dieback.

kulturelle praksiser

Gartnere liker å plante trærne med busker og bunndekkende beplantning, og noen ganger de beskjære de nederste greinene på sine redwood trær for å gjøre plass til andre planter. Beskjæres trær er utsatt for mer sol og høyere temperaturer, som de ikke liker. I tillegg nærliggende planter konkurrere for fuktighet. For kraftig vekst, gir trærne med et tykt lag av mulch og ikke beskjære sine lavere grenene. Unngå å plante trær på sørvendte skråninger fordi disse bakkene er varmere. I stedet plante dem på nordsiden. Unngå å gå på bakken rundt trærne fordi de fleste av sine røtter vokser i toppen 12 inches av jord, forlater dem utsatt for jordpakking.

canker

Dothiorella canker er en soppsykdom som fører til at kvister, greiner og kronen på redwood trær for å dø. Cankers er flatet eller nedsunket områder med død bark som noen ganger omgitt av callus vev, og de vises på grener eller stammen av trær. De cankers vokse og kan til slutt omringe en hel gren. Wood under cankers er misfarget. Dothiorella sporer spres med sprut regn eller vind, og de infisere et tre gjennom sår eller gjennom porene i stammen. Andre cankers som infiserer trærne inkluderer cytospora og seridium. Kontroll cankers etter beskjæring infiserte grener og avhending av dem. Tynne lunder å unngå trengsel. Gi vann under tørt vær for å opprettholde tre handlekraft. Unngå gjødsling siden det kan gjøre problemet verre.

Phytophthora

Phytophthora cinnamomi er en rot råte sykdom som noen ganger forveksles med dothiorella. Men i stedet for å forårsake noen grener til dieback, fører Phytophthora hele treet å bli brun. Infiserte trær kan dø i løpet av tre til åtte uker, selv om mange trær overleve i flere år. Symptomer på Phytophthora inkludere fremkomsten av vann-fuktet lesjoner og store brune flekker, som kan være omgitt av en gul halo. Etterlater wilt og blir brune. Cankers kan vises på kvister og greiner, som deretter dør tilbake. Shoots wilt og dø og stilk lesjoner vises. En mørk rød, gul eller svart væske oser fra våte flekker på stammen, og disse plassene tiltrekke biller. Lesjoner vises også på roten krage og de visner. Som i 2010, den eneste behandlingen for Phytophthora var å karantene infiserte trær. En buffersone på 300 fot blir opprettholdt rundt infiserte trær.

Armillaria

Armillaria er en soppsykdom som også fører til rot råtne i redwood trær, sammen med dieback av greiner. Det er lett identifiseres av matter av kremhvite sopp tråder som vokser under barken. Armillaria infiserer vanligvis trær som er svekket av andre sykdommer, etter insekter eller ved tørke. Symptomer inkluderer gulfarging eller bruning av løvverk og prematur blad slipp, sammen med dieback av kvister og greiner. En fermenvannaktig væske eller harpiks kan også sive ut av den nedre stammen av sterkt infiserte trær. Små klynger av honning-farget sopp vises rundt bunnen av bagasjerommet i høst. Trær med milde infeksjoner kan bli midlertidig lagret ved å eksponere roten krage og støtte opp røtter til tørr luft mellom midten av våren og sent på høsten. Fjern infiserte bark og tre på store røtter og bagasjerommet og brenne dem.

Annen

Redwood trær også lider dieback når de er utsatt for salt i kystnære vind, eller når de lider av mangel på fuktighet på grunn av tørke. Flere dyr kan også forårsake problemer. Bears makulere tree bark, noe som kan føre til død topper eller drepe hele trær, hvis skaden er alvorlig nok. Andre problemer er forårsaket av ekorn, tre rotter og pinnsvin som tygger barken, forstyrrer flyten av næringsstoffer til grenene.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com