Hvordan Grow Tropical Yams i Kentucky

June 18

Tropiske yams er ofte forvekslet med søte poteter; Men de kommer fra en annen familie kalt yamsrotfamilien. Fordi de har sin opprinnelse i tropene, de er noen ganger referert til som aktuelle yams, men de fleste kjenner dem som yams. Fordi yams må ha 6 til 12 måneder med frostfritt vær, må de dyrkes direkte etter trusselen om frost har tidligere i vår. Plant yams og nyte smakfull bidrag til middagsbordet.

Bruksanvisning

1 Till din planting området og fjern eventuell annen vegetasjon som ugress, gress eller prydplanter. Arbeid kompost inn i topp 3 til 6 inches av matjord.

2 Gjennomføre en jord pH test på den angitte planting området. Yams trenger et pH-område mellom 5,5 til 6.5. Kjøp en jord testing kit fra din lokale fylke forlengelse kontor. Grav en 6-tommers hull for å samle jordprøver. Send av jordprøvene til adressen som er oppgitt, og vent omtrent tre uker for resultatene. Legg kalk til sur jord og svovel til alkalisk jord basert på resultatene.

3 Start yam frøene et par uker før den siste frost. Place yam frø i et frø brett med 1/8-tommers av smuss på toppen av frøene. Vanne frøene og legg dem i nærheten av et vindu der frøene kan spire. Når trusselen om frost er over, overføre dem til hage seng.

4 Grav et hull 15 cm dypt ned i jorda når yam spirer har nådd høyder på 5 cm. Plasser spirer i hullet og pakke jorda rundt spirer. Vann området grundig. Spread mulch rundt spirende yams å redusere risikoen for hindrer ugress og for å låse i jordas fuktighet.

5 gjødsle yams hver 2 til 3 uker med hurtig flytende gjødsel høy i fosfor og lite nitrogen. Du kan bruke en gjødsel med en NPK mengde 6-24-24. Fortynn blandingen i henhold til instruksjonene og spray bunnen av yams.

6 Høste dine yams ved å løfte under sine rotsystemer med en høygaffel. Oppbevar yams på et kjølig og tørt sted.

Hint

  • Hold yams vel vannet for å kopiere deres naturlige tropiske omgivelser. Trykk hånden inn på topp 3 inches av jord for å kjenne om det er fuktig. Vann hvis jorda er tørr.
  • Unngå å plante yams hvis regionen opplever tidlig frost i Kentucky.

© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com