Hva er spesielt med Orchids?

May 16Det er mer enn 25.000 orkide, eller Orchidaceae, arter, som representerer den største familien av blomstrende planter i verden. Kjent for sin eksotisk delikate skjønnhet og søt duft, med et så bredt utvalg, mange planter ser og lukter mye annerledes enn den vanlige utvalg av Cattleya, som pryder mange solfylte vinduskarmer og kan være grønn, lavendel, oransje, rødt eller gult. Og mens noen har hyggelig lukter av vanilje, kanel og karri, en orkide slekten, Bulbophyllum Phalaenopsis, lukter råtnende kjøtt.

Bloomers

Kanskje på grunn av deres brede spekter av slektninger, er orkideer en gang ansett Pertentlig bloomers. Faktisk finnes det arter som kan blomstre i inntil seks måneder. Den vanlige Cattleya forblir Abloom bare noen få uker, men tiril varer i fire til seks uker, og Dendrobium forblir i blomst for mellom åtte til ti uker. Og Phalaenopsis, eller "møll orkideer," kan blomstre i flere måneder. Men det finnes også orkideer som blomstrer for bare timer og under dekke av mørket. Den Bulbophyllum Nocturnum åpner i kveld, men stenger som dagslys avkastning.

aphrodisiac

Ordet "orkidé" kommer fra det greske ordet som betyr testikkel, så oppkalt etter formen på roten. I antikkens Hellas ble orkide antas å være et afrodisiakum. Mer nylig en 2013 artikkel publisert i International Journal of Impotence forskning funnet at kjemikalier som stammer fra en epifyttiske orkideer, Vanda tessellata (Roxb.) Ex Don, indusert "afrodisiakum aktivitet."

Medisin

Orkideer er verdsatt til medisinske formål i århundrer. Spesielt i Øst-medisin, de er antatt å ha et bredt spekter av helbredende egenskaper. Ofte kombinert med akupunktur og meditative virkemidler i kinesisk medisin, er derivater fra orkideer antas av noen å gi lindring fra fordøyelses sykdommer, diabetes, feber, høyt blodtrykk og sykdom i nyrer, lunger og mage. Orchid basert te og medisiner er også brukt i behandling av enkelte kreftformer. Selv om mange vestlige medisinske eksperter peker på mangelen på omfattende effekt testing på orkide baserte legemidler og deres kinesiske medisinske bruksområder, "alkaloider i orkideer kan ha biologiske handlinger" og har noen terapeutisk bruk, ifølge resultatene av en studie publisert i Journal of the Royal Society of Medicine i 2007.

Distribusjon og Longevity

Orkideer er overalt - eller nesten. Ofte anses tropiske blomster, er orkideer likevel funnet på alle kontinenter unntatt Antarktis. Og noen av sine arter kan leve opp til 100 år. I tillegg er en 2007 funn av fossile bee pollen av biologer ved Harvard University ledet dem til å konkludere med at orkideer kan ha eksistert noen 80 millioner år siden.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com