Innendørs Plant Problemer

January 6

Innendørs Plant Problemer


Potteplanter er stor for å øke skjønnheten i ditt hjem og bidra til å holde luften du puster mens innendørs ren og frisk. Mange potteplanter er veldig lett å ta vare på og er relativt problemfritt. Men selv de mest bekymringsløse planter kan ha problemer, og det er viktig å vite hva du skal se etter og hva du skal gjøre hvis du tror du har en plante som er i trøbbel.

Typer miljøproblemer

Flere miljøfaktorer kan føre til potensielle innendørs plante problemer. The North Dakota State University Extension forklarer at bruker feil jord for innendørs planter kan føre til problemer. Andre forhold som kan føre til dårlig vekst eller død av en plante inkluderer bruk skitne potter med sykdomsorganismer til stede, og ved hjelp av potter uten skikkelig dreneringshull. Planter som blir rot bundet vil begynne å se sykelig og kreve ny potting. Og finne din plante i et sted som gir for mye eller for lite sollys, eller et sted som er trekkfulle eller i nærheten av en tvungen luft oppvarming vent, kan også føre til at anlegg for å utvikle problemer. Over-vanning eller under-vanning anlegget kan føre plante død eller svekke anlegget, noe som gjør det utsatt for sykdom eller skadeinsekter.

Typer av sykdom og insekt problemer

Det er mange insekter og sykdommer som kan angripe stueplanter. Ifølge boken "The House Plant Expert," insekter som edderkopp midd og bladlus er vanlig, som er sopp mygg, skala insekter, Trips og whiteflies. Noen ganger fix er like enkelt som grundig rengjøring anlegg med en sterk spray av vann eller gni en bomullsdott dynket i teknisk sprit på insekt angrep. I andre tilfeller kan bruk av et insektmiddel være nødvendig.

De vanligste typer sykdommer som påvirker innendørs planter er soppsykdommer inkludert blad spot, botrytis, rot råtne og sotet mold. Disse kan noen ganger bli kontrollert ved hjelp av soppdrepende spray eller vanning med en soppdreper. Vanligvis noen kirurgi vil være nødvendig, samt å endre fabrikkens vekstforhold for å hindre retur av sykdommen.

Symptomer på Trouble

Potteplante symptomer på sykdom eller insekt problemer kan omfatte visner, slippe bladene, brune eller gule blader, tørt løv, blader med et hvitt belegg eller webbing, små fluer flyr rundt anlegget og jord, hull i bladene, grøtaktig stengler, eller brune flekker på blader.

Ved hjelp av insektSoppMidler

Bruk kun insektmidler og soppmidler på stueplanter hvis du har diagnostisert problemet og er sikker på løsningen krever bruk av kjemikalier. For eksempel kan thrips kontrolleres med insektmiddel, men hvis du ta en aphid angrep i tid, kan du vanligvis fjerne dem uten å bruke insektmiddel. Likeledes vil en soppdreper hjelpe med pulveraktig mugg, men vil gjøre lite for å løse krone og stem råte.

Generelle tips for å holde plantene friske

Sørg for å gi plantene dine riktig jordfuktighet og solforhold. Tillat for god plass mellom plantene for luftsirkulasjon, og hvis du har en syk plante, fjerne den fra andre planter før du har løst problemet. Når du tar en ny plante hjem, karantene det i minst et par uker og overvåke det for skadedyr eller sykdomsproblemer.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com