Hvordan Plant Vavoom Roses i Semi-Shade

December 11

Hvordan Plant Vavoom Roses i Semi-Shade


Den Vavoom rose er en hybrid floribunda introdusert i USA av Bailey Planteskoler i 2011. Det er en oransje-blanding, noe som betyr at den dominerende fargen er oransje med gylne eller gule høydepunkter. Blomstene er store, med opptil 35 kronblader stykket. Vavoom er liten av vekst, økende til bare ca 2 fot høy, med oppreist vane karakteristisk for floribundas. Bladene er blanke, grønne og vattert eller noe rynkete. Vavoom blomster i midten til slutten av våren, avhengig av beliggenhet og reblooms jevnlig gjennom hele vekstsesongen. Fjerne døde blomsterhoder stimulerer reblooming.

Bruksanvisning

planting

1 Velg et sted for rosen. I et skyggefullt område, velg stedet der skyggen er letteste og anlegget kan motta minst noen direkte sol for en del av dagen.

2 grave plantehullet. Hvis rosen er potted, sørg for at hullet er et par inches dypere enn høyden av potten. Hvis rose er bare-rot, grave et hull minst en fot dyp. Lag hullet dobbelt så stort som det er dypt.

3 Ta steg fra potten eller pakke bare-rot rose. Bland kompost med noen av hagejord i bunnen av plantehullet. Hvis rose er bare-rot, haugen opp kompost / jord blandingen i hullet slik at haugen er om lag 2/3 av høyden av hullet.

4 Ordne røttene til bare-rot steg over jord haug, eller posisjon puttet rose i midten av hullet. Plant rote steg slik at toppen av jorda rundt rose sentrale stokk er på samme nivå som kanten av plantehull. Fyll hullet 2/3 full av vann og la det renne.

5 Fyll hullet halvfull av jord og tamp ned for å eliminere luftlommer rundt rose. Fortsett å legge jord inntil hullet er full og tamp ned jord igjen rundt rose. Vann.

6 Mulch rundt steg til en dybde på 2 inches, noe som gjør at mulch ikke berører rose hovedstammen eller stengler.

Hint

  • Roser bør ha så lite skygge som mulig. For å få mer sollys for semi-skygge rose, "lem opp" rundt trær ved å fjerne de laveste hengende lemmer for å få treet baldakin høyere. Roser i lys skygge vil blomstre, men ikke så rikelig som de som fikk 6 timer eller mer av sollys per dag. Hvis rosen unnlater å blomstre eller produserer bare noen få blomster per sesong, vurdere å flytte den til et mindre lyssky sted.

© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com