Hva er en synkronmotor?

October 19

Hva er en synkronmotor?


Synkrone elektriske motorer har en rotasjonsutgangshastighet som er nøyaktig synkronisert med frekvensen til vekselstrømnettet drive dem. I tilfellet med 120 volt, 60 syklus vekselstrøm standard i USA, vil motorens rotasjonshastighet i RPM alltid være et helt multiplum av 60. Synkronmotorer derfor tilveiebringe en frekvens lås mellom vekselstrømkilde, vanligvis en regulert kraftselskap, og den enheten bruker denne type motor. Disse motorene er uendelig nyttig uansett hvor nøyaktig timing er nødvendig - klokker, timere og mange maskiner.

Design Typer

Større synkronmotorer benyttes i industrimaskiner har aktive rotorviklingene eksitert av en likestrøm gjennom faste kommutatoren ringene, i tillegg til vekselstrømmen som slår statorviklingene. Dette gir konstant synkron turtall og høyt utgående dreiemoment under varierende belastning. Små synkronmotorer eksempel de som brukes i små klokker og tidtakere er vanligvis ikke-glade i at rotoren har ingen rotorviklingene opphisset av likestrøm. De brukes utelukkende for sine synkron hastighet egenskaper fordi de har lav produksjon dreiemoment.

Spent Synkronmotorer

Fordi utgangshastighet av disse motorene er utelukkende basert på frekvensen av strøm kjører dem, har de funnet utstrakt bruk i industrien hvor mange prosesser må koordineres. Variable frekvenskraftsystemer kan regulere hastigheten på et ubegrenset antall synkrone motorer fra samme kontrollsystemet, mye enklere automasjons strategier.

Non-Spent Hysterese Motors

Rotorene av hysterese motorer er laget av et materiale såsom bløtt jern som er i stand til å være flere ganger magnetisk ladet og utladet, basert på intensiteten og frekvensen av statorviklingens magnetiske poler som omgir den. De kalles hysterese motorer ettersom de er avhengige av hysterese eller forsinkelse mellom starten av den momentane magnetisering prosessen og oppnåelse av full magnetisering av materialet. Disse motorene er langt enklere og billigere å produsere enn glade typer og egner seg godt til lavkostmasseproduserte elektriske produkter.

Konstant dreiemoment Motors

En unik egenskap av synkronmotorer hysterese-type er at deres utgående dreiemoment forblir konstant som de akselerere fra fullt av til driftshastighet. Dette gjør dem uendelig nyttig i applikasjoner med konstant moment. Først kan de brukes som kontinuerlig fjærer å sette spenning på drivremmer eller fjerne mekanisk gratis spill fra sensitive mekanismer. Eller de kan brukes til å jevnt akselerere eller bremse hjulene og mekanismer fra stopp til full hastighet uten fosser strømforsyningen. Til slutt blir de brukt for kontinuerlig regulatorisk hastighetskontroll.

Strøm Stabilisering

Elektrisk verktøy kan bruke store synkronmotorer med svinghjul for å stabilisere sinus-bølge frekvens karakteristikk av rutenettet.

innenriks mangfold

Synkrone motorer finnes i alle slags apparat som benytter en klokke eller timer som vaskemaskiner, tørketromler, kjøleskap, vann myknere og air-condition kontroller. I gamle dager, ble de funnet i platespillere og reel-to-reel tape dekk også.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com