Hva skjer hvis en Seed ikke gjør spire?

October 25

Hva skjer hvis en Seed ikke gjør spire?


Mange gartnere forestille vaser fylt med friske blomster fra sine hager, men ender opp skuffet og frustrert når deres frøene ikke engang spire. Noen gartnere blir så motløs av frøspiring feil at de forlate alt håp om noen gang å være i stand til å dyrke blomster fra frø. Men hva skjer når et frø ikke spirer er ofte fikses.

spiring

Plantene begynner som embryoer i spiren laget av et frø; derav begrepet "spiring", som betyr den vellykkede veksten av et planteembryo gjennom bakterie lag. Dersom frø ikke opplever en vellykket pollinering, er frøet ikke er levedyktig og embryo kan ikke utvikle seg og vokse til en plante. Menneskelige inngrep kan ikke velte disse dikterer av naturen og gjøre en plante vokse. Men det er omstendigheter når menneskelig inngripen eller gunstig miljømessig stimulering kan påvirke vellykket spiring.

Manipulering vekstforhold

Mange uønskede miljøforhold eksisterer når gartnere så frø direkte inn i hagen. For mye eller for lite lys og vann, feil såing dybde og rovdyr som spiser frø påvirke frøspiring. I en kontrollert innemiljø, gartnere så frø i beholdere slik at de kan regulere lys, vann, settedybde og få isolasjon fra rovdyr. Frø har høyere spire priser og gartnere ha gleden av å starte sine planter fra frø. Når spirene er sterke nok, gartnere bare transplantere dem inn i sine hager.

markberedning

Noen ganger hva som forårsaker frøene ikke å spire er strukturell. Deres harde ytre frø strøk er ugjennomtrengelig for vann og gasser, og uten disse næringsstoffene de lå i en tilstand av dvalen. Frøene som faller fra planter og overvintrer utendørs erfaring kaste; eller perioder med alternative frysing og tining. Denne naturlige prosessen deler harde frø strøk og tillater vann og gasser for å delta. Imitere naturen, gartnere ansette markberedning, arrdannelse et frø frakk ved innlevering, nicking, eller sliping.

stratifisering

En annen faktor som gjør at enkelte frø ikke å spire er deres behov for kjøling. I naturen forekommer kald lagdeling når plantene slippe frø i høst og de vinter utenfor. Når gartnere kjøpe frø i pakker, lagrer de dem under varme lokaler uten å gi dem en skremmende periode. Plassere frø i kjøleskapet for å etterligne vinterforhold og deretter såing i varme temperaturer utløser enden av en sovende periode. Spiring er det vellykkede resultatet av kald lagdeling.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com