Forklaring av kjøle Cycle

September 1

Forklaring av kjøle Cycle


Kjølemedium er en væske som brukes i driften av kjøle enheter som klimaanlegg og kjøleskap. Ved forlengelse, refererer kjølesyklusen til endringer av stats at kjølemediet går gjennom som det sirkler gjennom en kontinuerlig krets, frigjøre og absorberer varme energi i bestemte steder. Mens et klimaanlegg og kjøleskap lage kule områder med svært forskjellige størrelser, de begge bruker i hovedsak den samme syklusen å operere.

kompressor

Gjennom hele kretsen, reiser kjølemiddel selv om et lukket system. Når kuldemediet når kompressoren, er det trykk inn i en mer svært komprimert tilstand. Som et resultat, blir kjølemiddel mye varmere. Når den forlater kompressoren, er det kjølemiddel en overhetet damp. Bortsett fra dens betydning termodynamisk, er kompressoren også den "varme" av kjøle, aktivt bevegelige kjølemediet gjennom kretsen ved en innstilt hastighet.

kondensator

Etter å ha passert ut av kompressoren, reiser den overhetede kjølemiddel gjennom kondensatoren. I et kjøleskap, er kondensatoren plassert på baksiden av enheten, utenfor det avkjølte indre; i et klimaanlegg, det ligger utenfor bygningen. Kondensatoren består av en serie av spoler, noe som gir det et høyt overflateareal. Som kjølemiddel passerer gjennom spolene, det avgir varmeenergi, kondenserende tilbake i en væske når det avkjøles. I en air condition-systemet, blåser en vifte over kondensatoren spoler for å hjelpe kjøle dem kjølemiddel.

Måleenhet eller ekspansjonsventil

Når kjølemediet er avkjølt til en væske, må den passere gjennom en måleanordning eller en ekspansjonsventil før den går tilbake til det indre, området som det er ment å avkjøle. Ventilen fungerer omtrent som en forstøver, snu kjøle i en kald, lavtrykk damp. Endringen av staten bruker opp kjølevarmeenergi, senke temperaturen dramatisk.

Fordamper

Til slutt passerer den kalde kjølemiddel gjennom et annet system av spoler, kjent som fordamperen spoler. Her utformingen varierer litt mellom kjøleskap og klimaanlegg. I et kjøleskap fordamperen spoler bare stille de indre veggene i kjøleskapet, absorberer noen varme i enhetens interiøret som de reiser tilbake til kompressoren. I et klimaanlegg, fordamperen tjener samme formål og absorberer varme fra den indre luften. Imidlertid, for å kjøle et større område, kjøler fordamperen luften i en forholdsvis liten plass. Derfra en rekke fans og kanaler bruke konveksjon å kjøle ned større område. Fordamperen for begge maskinene vil være kaldere å ta på enn resten av området at det er kjøling, slik at det å absorbere uønsket varme.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com