Tilpasninger av vannplanter

June 27

Tilpasninger av vannplanter


Vannplanter kan være helt under vann, delvis flytende eller vokse i vann med det meste av anlegget i luften. De vokser i salt, brakkvann og ferskvann, under forhold med periodisk flom, skiftende saltinnhold, sporadisk tørke og andre variabler. For å overleve, har vannplanter utviklet en rekke særegne tilpasninger.

løv

Mange vannplanter vokse spesialiserte blad former og blader uten intern støtte. De helt nedsenket Bladene er laget oppe av vannet. De er bedre i stand til å tilpasse seg endringer i vannstanden eller bevegelse hvis de kan flyte i stedet for å stå stivt. Noen blader har en stor overflate, eller flere seksjoner, for å tillate større næringsopptak og flere muligheter for fotosyntesen. Andre har luftblærer eller lommer i sine blader som skaper oppdrift og større eksponering for lys. Den nærmere overflaten bladene er, jo mer har de en tendens til å likne de av landplanter. En interessant blad tilpasning er funnet i en plante som vokser ved siden av vann. Willow bladene som kan overheng elver, bekker og innsjøer og dukkert i vannet er lang og tynn for å redusere motstand mot vannbevegelse, slik at de ikke vil rive.

absorpsjon

Vannplanter vanligvis mangler de beskyttende epidermal belegg som hindrer tap av fuktighet i landplanter. I stedet, deres blader og stengler fritt absorbere vann, næringsstoffer og oppløste gasser direkte fra vannet. Dette betyr at plantene ikke utvikler de indre rør som leverer vann fra røttene til resten av anlegget. Hvis du tar en neddykket vannplante fra vannet og legg den i en vase med vann, vil det wilt umiddelbart fordi det ikke har noen måte å absorbere og fordele vann gjennom stammen sin.

Roots

Røttene til vannplanter blir i hovedsak brukt til forankring. Anlegget tar i næringsstoffer gjennom bladene og stammen eller greiner, så det er lite behov for rothår og selv røttene kan mangle i planter som flyter. Røtter og rotstokker, hvorfra nye skudd vokser, får oksygen fra resten av anlegget. Oksygenet blir absorbert og trykk ned til røttene og rotstokker, som vokser i anaerob møkk og gjørme. Trykk vil også presse oksygen til de voksende tips av anlegget som bidrar til å utvide dem. Et kutt planter slutt vil ofte boble som gassene frigjøres.

reproduksjon

Semi-vannplanter som ris har frø som vil spire i oversvømte forhold, noe som gir dem en fordel fremfor mindre tilpasset planter. Andre planter som vokser i våtmarksområder, som sypresser, er tilpasset nedsenkede forhold og har frø som forblir sovende, begravet i sediment før de blir eksponert av tørke. Våtmarksarter som lever i oversvømte forhold kan utsette eller fremskynde blomstringen avhengig av sesong av oversvømmelse eller tørke.

salt Barrierer

Noen Aquatics og semiaquatics som lever i saltvann eller brakkvann har utviklet spesielle celler som ekskluderer salt. Skjær eller klemme en mangrove blad, og væsken som kommer ut er rent vann. Marsh gress ta i salt vann, men skille salt og skille ut det, danner saltkrystaller på plantenes blader.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com