Hva er funksjonen for Petiole av en plante?

April 2

Hva er funksjonen for Petiole av en plante?


Alle løvverk planter er sammensatt av røtter, en hoved stammen, greiner, blader og i noen tilfeller, blomster og frukt. Avhengig av typen av anlegg og hvor dets forskjellige deler er anordnet, er et blad vanligvis er festet til en hoved- eller sekundærspindelen ved plassering av en knopp node ved mindre sidestengler som kalles petioles, hvis primære funksjon er å understøtte bladene og fremmer bevegelse av næringsstoffer til og fra resten av anlegget.

Funksjon

Det være seg trær, busker eller ugress, alle planter er fullt fungerende enheter utstyrt med alle verktøy og deler de trenger for å overleve, bære frukter eller blomster, og dermed produsere mer av sin egen art. Hver del på et anlegg fungerer sammen med alle de andre for å holde det i live til sitt formål er oppfylt, og ingen del er noe mindre verdifulle enn de andre. Faktisk kan en plante liv bli alvorlig svekket hvis bare en del er påvirket av sykdom, insekt angrep eller andre ytre faktorer. Petioles er i hovedsak livliner mellom anlegget og dets blader. Selv om de ikke tar opp mye plass på en plante eller ser ut til å være alt det vesentlige, de faktisk utfører den avgjørende funksjon for å holde fabrikkens viktigste matprodusenter festet, og dermed sikre dens overlevelse.

Anatomi

Planter er delt inn i to hovedkategorier som er basert på hvordan deres frø er produsert. Evergreens, inkludert furu og gran, er gymnosperms som produserer bare frø inni kjegler og nåler i stedet for blader. Angiosperms utgjør om lag 80 prosent av alle plantelivet på jorda og er sammensatt av planter laget av stengler, blader og blomster som frø er vanligvis innkapslet i en frukt, nøtt eller blomstre. En plante i denne kategorien er bygd opp av røtter; en hoved stammen; side, eller lateral, stengler eller grener; blader festet med petioles til de viktigste stammen eller gren; og knopper for blomster, frukt og frøproduksjon.

Prosess

Planter operere i likhet med mange andre levende organismer på et system av absorpsjon og fordeling, og bladene utfører den viktige funksjon for fremstilling av mat de trenger. Vann, noen næringsstoffer og mineraler som går inn i planten gjennom røttene og beveger seg opp langs et system av små rør kollektivt kalt det vaskulære system. Rørene strekker seg gjennom hele lengden av anlegget og inn i bladene gjennom petioles. I sin tur, bladene absorberer solenergi, som forvandler karbondioksid og vannmolekyler til sukker, en prosess kjent som fotosyntesen. Sukker omfordeles til resten av anlegget gjennom petioles, som fungerer som kanaler for en vekslende utveksling av fuktighet og næringsstoffer for mat produsert av sollyset treffer bladene.

Illustrasjon

Fra en enkel blad, som det av lønn (Acer spp.), Til sammensatte, som tomat (Solanum lycopersicum), alle er festet med en bladstilken. En god visuell eksempel kan finnes i høst i form av et lønnetre blad som har falt fra treet. Når dagslyset lengde minker og temperaturen synke, bremser fotosyntese og til slutt stopper helt, og lønnetreet kaster bladene det ikke lenger er behov for matproduksjon. Krysset ved foten av bladstilken og gren svekker til det punktet at bladet blir blåst ut av vinden og til slutt dekomponerer på skogbunnen. Mindre planter dyrkes som ettårige eller stauder som dør tilbake i høst generelt visne uten først å miste sine blader.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com