Hvordan ta vare på en gummifikentre Plant

March 31

Hvordan ta vare på en gummifikentre Plant


Gummifikentre, også kjent som gummitreet eller indisk gummitre, er en attraktiv potteplante og tropisk hage treet. Opprinnelig fra Sør- og Sørøst-Asia fra Nepal til Java, er det gummitreet dyrkes nå over tropene og subtropene for sine attraktive, store blader. Det gjør også en attraktiv potteplante. Den lateks av gummitreet kan brukes til å lage gummi, men ikke i kommersielle mengder.

Bruksanvisning

En plante gummifikentre anlegget utendørs bare hvis du bor i USDA sone 10 eller i et område uten frost. Tillat god plass for treet å spre fordi tropisk gummitre vokser opp til 100 fot høy og sender ut buttress røtter og sidegreiner, til slutt danner en stor stubbe. Plant i et solrikt sted med godt drenert jord og vann når jorden rundt hoved stammen blir tørr, omtrent en gang i uken.

2 Plasser potte gummifikentre anlegg i et varmt sted i huset bort fra utkast. En nord- eller vestvendt vindu uten direkte sollys er ideell. Unngå å flytte anlegget rundt fordi gummitre ikke svarer godt for forstyrrelser når de har akklimatisert til et sted. Vann regelmessig og sørge for at den potten avløp fritt fordi vannmettet jord fører til bladfall. Gjødsle en gang i måneden med halv styrke multi-purpose gjødsel og ren støv av bladene med en fuktig klut hver uke.

3 Overvåk gummitre og endre mengden vann du gi hvis de nederste bladene blir gule og faller av. Både overwatering og underwatering forårsake dette problemet. Gummitrær er motstandsdyktig mot de fleste skadedyr, men kan bli infisert med bladlus, skala insekter eller melete bugs. Behandle disse infestations med en flerbruks insektmiddel eller bruke et økologisk alternativ som såpevann.

4 Overfør din gummitre med fly lagdeling. Skjær diagonalt tre fjerdedeler av veien gjennom en filial, kile de to delene fra hverandre ved hjelp av en tannpirker. Pakk våt torvmose mose rundt cut-området og forsegle i en plastpose. Etter flere uker, vil røttene vokse inn i mose og grenen kan kuttes under nye røtter og plantet. Hvis gummifikentre blir for høy for sin posisjon, kuttet toppen av for å redusere høyden og opprette en ny plante fra den øverste delen. Plant den øverste delen i flerbruks kompost etter å dyppe enden i rooting pulver, og holde fuktig inntil nye røttene har dannet.

Hint

  • Bruk romtemperatur vann når vanning din gummitre og ved rengjøring bladene.
  • Gummifikentre saft kan være hudirriterende og er giftig ved svelging.

© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com