Blown Cellulose Isolasjon Vs. Skum for en leilighet

November 25

Både blåst inn cellulose og polyuretan sprayskum kan brukes til å isolere en leilighet. Når du velger hvilken du vil bruke, må du vurdere faktorer som pris, R-verdi og de spesifikke fordeler og ulemper hver har å tilby. Isolasjons en leilighet er lik isolerende et hus bortsett fra i ett område - behovet for støyreduksjon.

Støyreduksjon

Bråkete naboer kan være et stort problem i leilighetene. Isolasjon er en effektiv måte å døyve lyder som reiser mellom etasjene eller gjennom vegger. Den lydoverføring klasse, eller STC, vurdering av et materiale gjør at du vet hvor godt det reduserer overføring av lyd. Ifølge Uniform Building Code, bør leilighet veggene har en STC rating på 50. Denne rangeringen gir beboerne å høre høy tale fra en nærliggende enhet, men ikke forstår hva som blir sagt. Blåst inn cellulose kan installeres på en måte som oppnår en 50 STC vurdering. Polyuretanskum kan være halvstiv eller stiv. Den semi-stivt skum har en STC rating på 51, men det stive skum har bare en vurdering av 43.

Fordeler

Blåst inn cellulose er laget av resirkulert avispapir og papp, som holder en appell for mange mennesker. Det koster mindre enn skum isolasjon og kan redusere luftstrømmen med så mye som 70 prosent. Fordi det er behandlet med kjemikalier, det er motstandsdyktig mot brann, mugg og insekter. Spray-on skum kan danne et bedre forsegling enn blåst inn cellulose ved helt å fylle sprekker og tomrom. Dette betyr at det er ingen luftstrøm i det hele tatt, og isolasjonen fungerer også som en dampsperre. Spray-on skum har også en høyere R-verdi enn cellulose og, fordi det er stive, det legger til strukturell støtte av en bygning. Det vil ikke forringes, og det kan ikke forme.

problemer

Loose-fill cellulose legger seg så mye som 20 prosent i løpet av de første årene etter installasjon. Dette reduserer sin R-verdi og dens evne til å kutte ned på støy. Polyuretanskum også mister noe av sin R-verdi når gasser unnslippe fra skummet og er blitt erstattet med luft. Polyuretanskum krever mer dyktighet å installere enn blåst inn cellulose. Noen polyuretanskum kan utvide seg så raskt at det skader veggene.

R-Value

Isolasjon er gitt en R-verdi som angir hvor effektiv den er ved å motstå strømmen av varme. Jo høyere tall, jo mer effektiv isolasjonen er. Polyuretan sprayskum er en utmerket isolator med en R-verdi mellom 3,5 og 6,5, avhengig av produktet. Blåst inn cellulose har R-verdi mellom 3,6 og 3,8 per tomme.

Koste

Blåst inn cellulose isolasjon er rimeligere enn spray skum, koster under $ 1 per kvadrat fot på tidspunktet for utgivelsen. Polyuretan spray skum går mellom $ 1,25 og $ 3,50 per kvadrat fot. Jo høyere prisen er på grunn av det faktum at det tar mer dyktighet å installere. Siden spray skum danner en luftsperre, kan du være i stand til å spare på andre kostnader som drivning eller bruke en dampsperre.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com