Hvorfor er Crepe Myrtle Weeping?

December 5

Crepe myrt (Lagerstroemia indica) er blomstrende trær eller busker som er vanskelig å slå. Arten og de fleste hybrider er hardfør i US Department of Agriculture plante hardførhet soner 7 til 9. De blomstrer voldsomt i løpet av sommeren i hvitt, eller ulike nyanser av rosa, lilla eller rød, og sette på en fargerik utstilling i høst med røde blader . Med hybrider er tilgjengelige i høyder fra 1 1/2 til 40 fot, er det lett å finne en som passer i nesten hvilken som helst størrelse solrik hage, eller i en container på et dekk eller uteplass. Pulveraktig mugg og sopp blad spot kan bli et problem for dem, og bladlus og skjell kan angripe, men samlet, disse er tøffe trær. Hvis crepe myrt gråter, er det to mulige årsaker. Det ene er lett å rette på, men det andre er det ikke.

Kanskje det er ment å være sånn

Crepe myrt kan ha en naturlig forekommende gråt vane. "Osage" (Lagerstroemia x "Osage"), for eksempel, vokser sakte til en høyde på 12 til 18 fot med gråtende filialer og blomstrer i rosa. Sortar, som "Baton Rouge" (Lagerstroemia "Baton Rouge"), vokse til en høyde på bare ca 3 fot med gråtende filialer og blomstrer i rødt. Hvis crepe myrt er et nytt tillegg, kan det godt være en gråtende utvalg som ble feilmerket. Hvis den gråtende vane ikke passer inn i landskapet design, det er egentlig ingen kur for det i tillegg til å grave den opp og erstatte den med en sorten som har en oppreist vane.

Burr! Skru opp varmen

Crepe myrt er ikke spesielt kaldt hardfør. Noen hybrider, men som "Cherry Dazzle" eller "Razzle Dazzle Cherry" (Lagerstroemia indica "Gamad jeg", "Cherry Dazzle" eller "Razzle Dazzle Cherry") er hardføre i USDA sone 6 til 10 år Cold skade, vanligvis til øverste grenene, er vanlig i USDA sone 5 og 6, selv på "Cherry Dazzle». skaden kan være forårsaket av uvanlig lave temperaturer, men også kan være et resultat av en mild vinter med en plutselig våren temperaturfall under 30 grader Fahrenheit. Dette kan også skje tidlig i høst hvis temperaturen synker plutselig.

Skaden er gjort

Usedvanlig lave temperaturer føre til at cellene i crepe myrt stengler for å fryse og danne is-krystaller i veden under barken. Iskrystallene ekspandere og føre cellene til å sprekke. Det fungerer på samme måte som spratt en vann ballong med en nål. Når temperaturer varme opp igjen og crepe myrt begynner å vokse igjen på våren, de skadede grener henge ned på grunn av strukturelle skader.

Kutt ut!

Heldigvis skadet crepe myrt stilkene kan beskjæres av og treet eller busken vil vokse nye, friske, nonweeping stengler. Crepe myrt vil sprette tilbake, selv om alle stilkene er kuttet ned til en høyde på 8 inches i løpet av våren, som er den måten de er dyrket ofte i USDA sone 6. Alternativt skadet stilkene kan beskjæres tilbake til sunn tre med beskjæring eller beskjæringssakser på våren etter siste forventede hard frost. Gjøre kutt like over en sunn, utadvendt vekst bud. Vask og desinfiser beskjæring og beskjæringssakser med husholdningsdesinfeksjonsmiddel før og etter bruk dem for å hindre spredning av sykdommen. Gi treet eller busken ½ til 1 kopp en balansert 10-10-10 eller 8-8-8 gjødsel i løpet av våren. Ikke gi det mer enn en spiseskje av gjødsel per foten av treet eller busken høyde. Spre en 2- til 3-tommers dybde av mulch over rotsonen for å isolere røttene. Forhindre fremtidige skader ved å dekke crepe myrt med burlap, en gammel ark eller aviser når en uvanlig kuldebølge er spådd. La belegget henger ned til bakken for å felle varmen.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com