Hvordan Tile en badekar Surround

March 4

Hvordan Tile en badekar Surround


Flislegging en kar surround kan være en skremmende prosess for de fleste huseiere. For mange år, alle fliser jobber involvert en arbeids-og ferdighetskrevende Portland sement puss mørtel seng prosess. Ved å bruke sement Backer styrene i stedet for en tradisjonell puss mørtel sengen, kan alle hus med vilje og litt tålmodighet installere et vakkert flislagt tak-høyde badekar surround. Sement Backer boards og tynn-set fliselim kan støtte et bredt spekter av fliser typer og størrelser. Ved å følge den samme serie av trinn vil gi vakre og holdbare resultater uansett hvilken flisstørrelse anvendes.

Bruksanvisning

1 Installer en fuktsperre bak hele området av karet surround Det er viktig å beskytte utforming mot fuktighet som kan overføres gjennom karet surround. Anleggs papir og papptekning blir ofte brukt for dette formål. Bruk 15 lb takpapp. Fra bunnen, stapellengder av filten til stenderne. La følte overheng flisen flens integrert med badekar. Overlapping alle sømmene. Vertikale sømmer bør slikket minst 12 inches og bør ikke forekomme i hjørnene. Horisontale sømmer bør slikket minst 6 inches. Lap hver del av filt over en under den og under en over den.

2 Installer sement flis Backer bord over fuktsperre. Disse vanligvis selges i tre-by-5-fots stykker, så du vil være å kutte og installere flere stykker for å dekke hele karet surround. Tørr passe flis Backer paneler over områder hvor avløp oppstår. Skjær ut hull for karet tut og andre VVS-gjennomføringer ved å bore flere små hull (bruk en ¼-tommers slagbor) for å danne utskjæringen. Spore form med en scoring blad og slå ut midten med en hammer.

3 Anchor flisen Backer styrene til stenderne, ved hjelp av en 5/8 tommers fliser Backer skruer. Backer bord skruer har ribbeina under hoder som hjelper den grave i Backer styret når de er strammet ned. Følg Backer bord produsentens anbefalinger for avstanden mellom panelene og skruer og kjøre skruene solid slik at skruehodene ikke stikker forbi forsiden av Backer bord.

4 Tape flis Backer bord skjøter med fiberglass mesh tape og sparkel i tynne-set lim eller mørtel. Skyv mørtel i skjøten og slå glatt med sparkel.

5 Design utformingen av fliser badekar surround. Når flislegging et badekar surround, er symmetri konge. Bakveggen bør være symmetrisk og sideveggene må være speilbilder av hverandre. For å oppnå dette, plasserer hele fliser langs ytterkantene av karet surround å starte fliser mønster. I tillegg finne og markere midten av bakveggen. Dette vil være din guide for å sentrere en kolonne av hele fliser på bakveggen.

6 Sett fliser på Backer bord. Bruk en ¼-tommers tannsparkel til å spre tynn-set flislim jevnt over Backer bord. Det er en god idé å begrense mengden av limet du spre seg til ca 9 kvadrat av gangen. Bruk den rette siden av sparkelen å spre limet og tørk limet igjen med tannsiden, vippet i en 45-graders vinkel for å lage solide, konsekvent, veldefinerte striper av lim. Sett alle de hele fliser først. Limet inn i midten av bakveggen første. Skyv brikkene inn i thinset seng fast. Bruk 1/8-tommers mellomstykker mellom flisene når du setter dem på plass. Trykk forsiktig med en gummihammer om nødvendig.

7 Skjær de resterende brikkene med en våt flis så å lage rette og rene kanter. Sett dem som du gjorde hele fliser.

8 Tett flis etter at limet har tørket i minst 24 timer - spesielt hvis du skal bruke en mørk farge fugemasse med lysere farge fliser. Dette vil hindre at fugemasse fra flekker flisene. Bruk en flis fugemasse sealer.

9 Bland mørtelen i en 5-gallon bøtte. De fleste fugemasser vil kreve en to-trinns blandeprosess som inkluderer noen lesketid. Følg dine spesifikke fugemasse miksing instruksjoner, og bland fugemasse bøtte tidvis hele fuging prosessen for å holde fugemasse fra stivne opp.

10 Påfør fugemasse mellom flisene. Ved hjelp av en gummi fugemasse sparkel, tørk fugemasse over flisefuger og presse i fugemasse med en back-og-tilbake bevegelse mens å trykke lett på kanten av sparkelen. Hold sparkelen i en liten vinkel å presse fugemasse i. Ikke fugemasse mellomrommet mellom de nederste flisene og karet eller innvendige hjørner. Disse ledd som vil bli fylt med et elastomerisk fugemasse senere.

11 Fukt og vri ut en fugemasse svamp (stor håndholdt svamp med avrundede kanter) og glir det over fliser og fugemasse. Vent ca 20 minutter eller til fugemasse begynner å stivne før du gjør dette. Svampen vil plukke opp overflødig fugemasse og vil jevne ut fuge. Vær forsiktig med å ikke gjøre svampen for våt, eller du vil vaske ut fugemasse. Skyll svampen og gjenta etter behov.

12 La fugemasse satt i ytterligere 30 minutter eller til fugemasse dis blir synlig på flisen ansikter. Tørk flisene med cheesecloth stoff eller en svamp. Skyll og gjenta.

13 Påfør en fugemasse sealer på alle utsatte områder av fugemasse etter at mørtelen er fullstendig herdet i minst to dager. Bruk en spesialitet fugemasse tetningsmasse applikator flaske eller en skumpensel til regelmessig mette fugemasse. Husk fuger vil absorbere mye av sealer. Påfør minst to strøk med tetningsmasse og følg flis fugemasse instruksjoner.

14 Påfør fugemasse til de innvendige hjørner og badekar leddene etter at fugemasse sealer har tørket. Disse områdene kan oppleve liten bevegelse eller annen måte vil sprekke lett hvis fuges. Bruk en elastomer fugemasse som passer din fugemasse farge for å fylle disse leddene. Mange Oppussing butikker selger silikonisert fugemasse tetningsmasse som samsvarer med fugemasse farger de selger.

15 Påfør fugemasse. Masker flisen kantene på innsiden hjørnene av karet surround samt de nederste flisene som er like over overflaten av karet. Maske av karet også, forlater leddene som skal tettes utsatt. Ved hjelp av en fugepistol. begynne å fylle av fuger med fugemasse. Vipp munnstykket litt og sikte den inn i fugen trykke på fugemasse i som du glir den fugepistol langs skjøten. Den fugepistol skal peke i kjøreretningen. Klem på avtrekkeren jevnt mens du går.

16 "Tool" joint for en jevn overflate. Kjører fingeren langs skjøten vil fungere fint i jevne ut skjøten langs dens lengde. Kjør fingeren langs alle ledd. Tørk av overflødig fugemasse fra fingeren med fuktig klut papir som du går for å holde arbeidet konsekvent og ren.

17 Fjern maskeringstapen fra leddene når alle leddene er etterbehandles og gitt 24 timer for å kurere. Gi tetningsmasse ytterligere 24 timer til å kurere før tørke ned arbeidet en siste gang.

Hint

  • Før du begynner, må du kontrollere veggen stenderne som danner surround karet er innrammet solid på plass, er rett, og justert godt med hverandre. Det er viktig at du har en solid strukturell ramme som kan støtte flisen forsamlingen.
  • Pass på å beskytte karet som er på plass når du er flislegging en kar surround. Mye rusk og cemetitious materialet kan samle seg i badekaret og skrape overflaten hvis det ikke er beskyttet. Klipp et stykke 3/4 tommers kryssfiner som passer over badekaret for å bruke som en beskyttende arbeidsplattform. plassere myk klut og maskeringstape mellom kryssfiner og badekaret for å sørge for at kryssfiner ikke riper de beste kantene av karet.

© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com