Hvordan Transplant algeriske Mandarin

June 28

Hvordan Transplant algeriske Mandarin


Den "algeriske" Mandarin (Citrus reticulata eller Citrus Clementina) er en av de søteste sitrus varianter, vokser inn i en liten eviggrønt tre med blanke, mørkegrønne bladverket. Opprinnelse i Nord-Afrika, vokser treet gjennom de mildeste delene av landet i US Department of Agriculture plante hardførhet soner 8b til 11. Enten flytte en eksisterende mandarin til et nytt sted eller transplantere fra en beholder, må riktig pleie og teknikk følges for å unngå unødvendig stress til anlegget.

timing

I de fleste tilfeller bør en algerisk mandarin bli transplantert våren etter all fare for frost er over, sikre god rotvekst og etablering før den påfølgende vinteren. Dette er spesielt viktig for å plante små trær som ennå ikke har utviklet den kalde hardførhet funnet i trær. Etablerte trær så bra når transplantert tidlig i høst fordi kjølig vær på vinteren reduserer tap av fuktighet fra plantemateriale. I frost frie regioner, er senvinteren en ideell tid å transplantere en mandarin så det er ingen fare for frostskader. Transplanterer i sommer sjelden lykkes.

Graving a Tree

Når transplantere en etablert Mandarin, bevare så mye av rotsystemet som mulig for å sikre suksess. Start ved å grave en grøft 8 til 10 inches dypt i en krets 12 til 24 inches fra stammen, avhengig av størrelsen av treet. Med en spiss spade, skjære i jorden i bunnen av grøften i en 45-graders vinkel mot stammen. Forsiktig lirke opp på rot masse rundt treet inntil de resterende røttene er gratis. Med en hjelper, løfte treet på en presenning eller trillebår og transport til det nye stedet.

Planting i en ny plassering

Den algeriske mandarin trenger en varm, solrik beliggenhet og godt drenert jord. Grave et hull til dybden av rotklumpen og omtrent dobbelt så bred. Plante treet slik jord nivået av rotklumpen er forenlig med det omkringliggende klasse, og blande noen få spader av kompost med jord som det returneres til hullet. Tamp godt inn slik at ingen luft lommer holde seg rundt røttene, og vann grundig. Følg samme prosedyre for å transplantere en mandarin fra en pott, men løsne ytre røttene så de er ikke lenger begrenset til formen på beholderen.

transplantere tips

Fullvoksne trær kan ikke bli transplantert uten tunge maskiner og bør ikke være forsøkt uten profesjonell hjelp. Flytte et tre kortere enn 6 fot er et realistisk mål, men, men noen tunge arbeidskraft er fortsatt involvert. For å gjøre det enklere, vanne området rundt treet, samt den nye planting beliggenhet, dagen før. På større trær, kutte ned kalesjen opp til 30 prosent for å redusere tap av fuktighet og for å gi bedre tilgang for å grave rundt stammen. Plant i det nye stedet umiddelbart - røttene vil tørke ut raskt når de utsettes for luft. Vann transplantert sitrus tre ganger per uke i løpet av den første vekstsesongen etter transplantasjonen. Opprettholde et ugress-fritt område rundt rotsonen til hjelp i vellykket etablering.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com