Apple trær med gule blader

October 7

Apple trær med gule blader


Epletrær vanligvis har glanset, medium grønne blader. Når bladene blir gule, enten været har slått kaldt eller treet lider av noen form for sykdom og ernæringsmessige mangler. Over tid kan disse føre til gulning av et stort antall blader, kjent som chlorosis. I noen tilfeller er rask handling for å returnere treet til en sunn tilstand.

Kaldt vær

Når kaldt vær setter inn, vil epletrær, som er løvskog, slippe sine blader i forberedelsene til vinteren. Treet stopper strømmen av vann og næringsstoffer til bladene ved slutten av deres stammer. Dette reduserer den fotosyntesen i bladet og følgelig mengden av klorofyll som gir bladet den grønne farge. Uten klorofyll å farge blad, andre naturlig forekommende kjemikalier i bladene blir synlige som fargen gul, snu alle bladene på treet i denne fargen.

Sykdom

Visse sykdommer kan også forårsake epletre bladene til gul. Ifølge Ohio State University, er ett eksempel heter nekrotisk blad flekk, som vanligvis angriper Golden Delicious epler. I denne lidelsen, bladene vanligvis utvikle brune flekker, så blir gule. Til slutt, kan treet miste alle bladene. Skorpe er en annen sykdom som kan gule eple treet blader, sier North Dakota State University. Insekt angrep kan også svekke treet, forårsaker bladene til gul.

ernæringsforstyrrelser

Av og til vil trær lide en gulfarging av en mangel på riktige næringsstoffene i jorda. Lave nivåer av mineraler, deriblant jern, mangan, kobber, magnesium, svovel eller sink, kan føre til at bladene på epletrær til gul. For eksempel, en mangel på mangan presenterer typisk som gulnet blader som bibeholder grønne årer. Leaf størrelse og form kan også bli påvirket. Når jord testing er fullført, kan rask og riktig bruk av kosttilskudd hjelpe returnere treet til en sunn tilstand.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com