Hvordan fikse en fallende gipstak

August 10

Fikse en gammel puss tak som faller ned kan kreve noen omfattende reparasjoner, eller kanskje til og med kreve fullstendig utskifting av gammel puss med Sheetrock. Først må du vurdere omfanget av skaden og finne ut om det er en lekkasje eller fukt problem opp på loftet.

Bruksanvisning

Hvordan fikse en fallende gipstak

1 Kontroller at det ikke er lekkasje i taket som er årsak til gips å komme ned. Uansett hva du trenger å gjøre, må eventuelle nødvendige tak reparasjoner gjøres for å sikre at alt over taket er tørr. Noen ganger tidligere lekkasjer eller bare alderdom gjør gips mislykkes. Leie en taktekker hvis du trenger å gjøre noen reparasjoner til taket.

2 Forstå hvordan den gamle dreiebenk og gips ble opprinnelig gjort. Tynne strimler av tre kalt dreiebenk ble spikret i rader til stendere og takbjelker. Over dette ble spre et lag av mørtel, ofte med hestehår eller kylling fjær blandet inn for å gi det styrke og fleksibilitet. Én dette var tørr, bygningsarbeider spre et tynt lag av kalkpuss. Denne veggen systemet var mye hardere og mer holdbar enn moderne gips Sheetrock vegger, men det var en lang og kostbar prosess utført av ekte håndverkere. Få mennesker i dag vet hvordan du gjør gammeldags gips arbeid. Det overveldende flertall av moderne vegger og tak er ferdig med sheetrock, sparkelmasse og tape. Hvis din hjemme er av spesiell historisk betydning, kan det være verdt å finne noen som kan gjøre en sann gips reparasjon. Imidlertid kan de fleste reparasjoner gjøres ganske godt av patching på med sheetrock.

3 Hvis skaden er begrenset til en liten nok område. du kan være i stand til å bare lappe det området med sheetrock, tape og gjørme. Fjern all løs og skadet puss fra taket. Du vil sannsynligvis ønske å dekke området nedenfor med plastfolie eller drop kluter. Skjær en rektangulær eller firkantet område slik at du kan klippe et stykke av sheetrock til å passe. Du vil utsette dreiebenk, så prøv å fjerne plasteret tilbake til et tak bjelke, slik at du kan feste den sheetrock sikkert til bjelke stedet for å forlate det henger bare skrudd fast til dreiebenk.

4 Bruk verktøyet kniv å score overflaten av gips langs en ​​linjal så dypt som du kan. Deretter kan du bruke hammer og meisel eller sparkel for å forsiktig fjerne gammel puss i så rett linje som mulig.

5 Kjøp riktig tykkelse av sheetrock. Den vanlige 1/2-inch sheetrock kan være for tykk, og vil være høyere enn den opprinnelige overflate. Sheetrock er tilgjengelig i 3/8-tommers tykkelse, som kan fungere bedre. Mål høyden av den omkringliggende taket gips så nøyaktig som mulig.

6 Skjær Sheetrock til å passe, og skru den på bjelkene. Space skruene ca seks inches hverandre langs bjelkene for en sikker patch.

7 Fyll gjørma panne med sparkelmasse (ofte kalt gjørme). Ved hjelp av de seks-tommers gips kniv, lå en god seng av gjørme langs sømmene. Kutt tapen i riktig lengde og legge den godt ned i gjørma ved å trykke den på plass med gips kniv. Lappe over skrue gropene i tillegg. La dette tørke i 24 timer. Det kan krympe ganske mye.

8 Bruke 10-tommers gips kniv, gå over skjøtene igjen med sparkelmasse, denne gangen uttoning det ut så smidig som mulig. Siden dette er en tynnere pels, vil det ta mellom fire og åtte timer for å tørke. Hvis du er veldig god, kanskje to strøk være tilstrekkelig og vilje sand glatt. Hvis du er samsvarende en tekstur over reparasjon, vil to strøk være nok. Når det er tørt kan du sand det glatt og gjøre teksturen. Hvis taket er glatt, sjansene er du trenger å gjøre et tredje lys "touch up" lag med gjørme å se virkelig bra.

Hvordan henge et helt nytt tak over den gamle.

9 Dekk gulvet og eventuelle gjenværende møbler med plastfolie eller drop kluter. Fjern de verste områdene løs puss fra taket.

10 Bruk en stud finder for å finne alle takbjelker og merke dem langs taket.

11 Fest tre lekter rett over den gamle gips langs bjelkene med 2-tommers skruer. Kjør lekter rundt kanten av hele taket der taket møter veggen. Dette gir deg et rammeverk for å henge nye Sheetrock rett over dårlig tak.

12 Hang nye sheetrock til lekter, etter trinn 6 til 8 ovenfor.

Hint

  • Ikke gjør dette arbeidet rundt barn. Hold barn borte fra området når du fjerner den gamle gips. I det minste noen av de gamle lag med maling vil være føre-basert, og du ikke ønsker å eksponere barna til å lede. Hold arbeidsområdet rent og støvsugd.
  • Aldri satt ubrukt gjørme tilbake til den opprinnelige bøtte som du kan forurense det med tørket materiale. Kast den inn i en søppelbøtta eller bag, ikke ned vasken.

© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com