Leve fornybare ressurser

July 6

Leve fornybare ressurser


En fornybar ressurs er noen form for naturlig ressurs som mennesker kan bærekraftig bruk. Dette betyr at det er byttet ut gjennom naturlige prosesser i en hastighet som er lik eller hurtigere enn konsum. En ikke-fornybare ressurs er en ressurs som mennesker bare har en begrenset mengde, og som vil til slutt gå tom. Visse fornybare ressurser kommer fra levende kilder.

Bambus

Bambus tilhører Poaceae eller ekte gress familie, og det er en flerårig plante. Ifølge Grønn Hjelper, kan du høste bambus hvert tredje til femte år fordi den vokser så fort, og det gir ca 20 ganger mer trevirke enn tømmer. Bambus er preget av sin hule sentrum og tverrsnitt. Det forplanter seg via jordstengler, som er en type anlegg node. Ifølge Grønn Hjelper, bambus gjør også en god byggemateriale fordi det er sterk, har lignende egenskaper til stål. Visse deler av Asia også bruke den som matkilde, og det er brukt som materiale for gulv, tak, broer og stillas. Du kan også bruke bambus for klær, tepper, håndklær, musikkinstrumenter og kanoer.

dyr

Dyr er fornybare ressurser, så lenge du ikke helt utslette en art. For eksempel er hvalolje mindre brukte nå fordi hvalene er oppført som truede dyr. Folk generelt bruke dyr som mat ressurser, men du kan bruke visse deler av dyret for andre elementer også. For eksempel har noen animalsk fett anvendes som automotive olje. Huden av kyr blir gjort til lær, som brukes i fremstillingen av sko, klær og bagasje.

biomasse

Uttrykket biomasse omfatter en hvilken som helst organisme spesielt dyrket som en energikilde, og vanligvis organismene er planter både tiden bor og nylig døde. Disse plantene lage elektrisitet og slipper varmen. Levende biomasseanlegg inkluderer gress, trær, søppel, alger og landbruksavfall, men du kan også bruke flis, døde trær og søppel som biomasse, også. Ifølge National Renewable Energy Laboratory, kan du konvertere biomasse til biodrivstoff for transportbehov, og disse drivstoffene inkluderer både biodiesel og etanol.

Tre

Trær er en fornybar energikilde hvis en erstatning er plantet, men trærne vokser ikke veldig fort. Ifølge Grønn Hjelper, kan trær ta opptil 50 år å nå modenhet. Timber brukes til en rekke formål, spesielt for drivstoff og byggematerialer. Treflis er også brukt til jorddekking eller for å generere røyk i matlaging. Andre treprodukter inkluderer papir, gulv, papp, verktøy og utstyr.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com