Kan jeg plante et tre på samme sted jeg nettopp fjernet en stubbe av et annet tre fra?

July 23

Kan jeg plante et tre på samme sted jeg nettopp fjernet en stubbe av et annet tre fra?


Fjerne en stubbe ikke bare reduserer risikoen for den gamle stubben entreprenørselskap en soppinfeksjon, men også klarner litt plass for et nytt tre. Mange faktorer bør vurderes når plante et nytt tre i den tidligere treets plassering. En av de største er årsaken til den gamle treet død. Visse tre-drapet metoder kan forlenge tiden til du kan plante et nytt tre.

Non-Residue Leaving ugressmiddel

Bruk av plantevernmidler for å drepe en uønsket treet er et populært tre-drapet metoden. Gartnere kan enten bore hull å injisere ugressmiddel eller hell ugressmiddelet direkte over dripline av treet, så det soaks gjennom til røttene. Den type ugressmiddel som ble brukt er den avgjørende faktor når et nytt tre kan plantes i området. Ikke-selektive ugressmiddel som inneholder glyfosat etterlater lite kjemiske rester i jordsmonnet etter dens anvendelse. Du kan føle deg trygg å plante et nytt tre i stedet hvis du brukte glyfosat.

Residue Leaving ugressmiddel

Ugressmiddel imazapyr forblir i jorda lenger enn glyfosat. Det tar omtrent 24 måneder for ugressmiddelet å bli fullstendig utvasket fra jorda. Fordi frøplanter er følsomme for ugressmidler, er det svært viktig å vente i to år før planting i det tidligere treets plassering. Å vite når du skal plante igjen, se på etiketten av ugressmiddel for å se når den foreslår nye planting kan begynne.

root rot

Phytophthora rot råtne er en vanlig sopp sykdom som infiserer trær. Symptomer inkluderer dieback av greiner, misfarging av bladene, og moste områder i røttene. Planter generelt kontrakt sykdommen hvis jorda har utilstrekkelig drenering. Når jorda er infisert med rot råtne kan det ta år for soppen å dø ut i jord, særlig hvis området fortsetter å bli oversvømt. Ifølge University of California, en av de beste forsvarslinjene er å plante en sorten eller type tre som er sertifisert til å være motstandsdyktig mot Phytophthora rot råtne. I tillegg kan gartnere øke drenering av området ved å legge jord endringer, slik som kompost.

trerøtter

Bare fordi stubben er fjernet fra området, betyr ikke at røttene ikke er lurking under jorden. Røtter som fremdeles er i jordsmonnet kan hindre den nye treet fra å etablere et rotsystem av sin egen og spredning. Det tar flere år for røttene å fullt brytes. Du kan vanne området og grave ut røttene med en skarp spade og landskaps bar. Det er viktig at alle røttene er fjernet før planting et nytt tre.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com