Skadedyr og Guara Perennial

November 15

Hvite blomster flytende over gress-tynne stengler som horder av delikat sommerfugler gjøre flerårig Guara (Guara lindheimeri), vanligvis kjent som wandflower, hage bærebjelke i US Department of Agriculture plante hardførhet soner 6 til 9. De prangende blomster av 3 til 6 -foot sol-lover vises fra sent på våren til høsten, dypere til rosa som de gamle. Et par blad-fôring skadedyr bli vennlige nektar samlende bier og kolibrier i flokker til disse grasiøs prydplanter.

bladlus

Noen små, myke pæreformet bladlus utgjør ingen trussel ved å tømme næringsrik saft fra en wandflower er stengler og bladverk. Som de gule, grønne, røde, brune eller sorte skadedyr formere imidlertid sitt nærings wilts planter, gule bladverket sitt og fører ofte til å skyte dieback. Under mildt vær, individuelle hunner av mange bladlusarter produsere et dusin levende avkom hver dag, og hver av disse larver har potensial til å formere seg vegetativt en uke senere. Den voksende koloniene forbli festet til stengler og bladunder inntil deres rene tall tvinge bevingede voksne til å migrere til mindre overfylte verter. Bladlus også dekke wandflowers med en gjennomsiktig, gooey stoff kalt honningdugg. Vind gjennomført sotete muggsopp tiltrukket av denne klissete ekskrementer skjemmer plantene med stygge lag av svart mold.

kontrollere Bladlus

Med regelmessig inspeksjon, kan du stoppe bladlus når deres tall er lave nok til å styre ved beskjæring de berørte bladene fra din wandflower uten å skade sitt utseende. For større populasjoner, sprenging stilkene og blader med en sterk eksplosjon av vann med hageslangen kan være nok. Unn spesielt gjenstridige angrep med en spray som inneholder 5 ss vaskemiddel-frie flytende såpe i en liter vann, rettet direkte mot skadedyr kolonier. Den insekt såpe dreper bare insekter den når, så reapplying det en eller to ganger i løpet av de neste dagene sikrer minimal overlevelse. Sprøyting på en overskyet dag og skylle plantene med vann etter noen timer beskytter dem mot solskader.

jordlopper

Wandflowers dele sine nattlysolje (Onagraceae) familie sårbarhet for jordlopper. I deres tilfelle, er den skyldige eple loppe bille (Altica foliaceae Leconte), en skinnende, grønn til blå-grønn 1/6 tommers insekt. Takket være sin lange, fjær coiled bakbena, unngår denne pest problemer ved å hoppe som en loppe. De bevingede voksne overvintrer under løv, dukker opp om våren for å beite på bladverk og legge sine oransje egg. Deres svart larver tygge avslørende spor på ryggen av bladene før slippe til jorden for å danne pupper og modnes i løpet av de neste to ukene. Alvorlige jordlopper angrep kan komme nær defoliating sine verter.

Kontrollere Flea Biller

For å øve giftfri loppe-bille fjerning, plassere en åpen krukke delvis fylt med øl i nærheten av din wandflowers å lokke og drukne skadedyr. For en kjemisk løsning, spray plantene med en løsning på mellom 3 og 5 ss bille-lammende pyrethrin insektmiddel konsentrat og en gallon av vann, mette begge sider av bladene til avrenning punktet. Unngå eksponering for kjemikaliet med verneklær og briller.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com