Retningslinjer for lite område Vegetabilsk Hage

May 5

Retningslinjer for lite område Vegetabilsk Hage


Nøye planlegging og forberedelse vil hjelpe sikre at du får det beste ut av en liten hageflekk. Velg en plassering som får åtte eller flere timer med direkte sollys. Till og endre jord med organisk materiale som trengs for å skape en dyp, fruktbar grobunn. Tenk hage strategier som tillater deg å løfte den mest produsere mulig, men ikke overfylle planter, eller du kan ha til å håndtere plantesykdomsproblemer. Også rotere avlinger fra år til år for å motvirke jordbåren sykdomsorganismer.

vegetabilsk Utvalg

Med begrenset plass, velger grønnsaker som gir mest verdi per kvadrat foten av hagen. Tomater, spiselige ert pods, bønner, agurk, blad salat, paprika, gulrøtter, rødbeter, brokkoli og bladbete er blant de beste grønnsakene i økonomisk verdi, i henhold til Arizona Cooperative Extension. Du kan også vurdere hvilke grønnsaker familien din liker, siden det er ingen vits i å vokse en høy verdi avling hvis ingen vil spise den.

sortar

Når du har bestemt grønnsakene du ønsker å vokse, identifisere de mest egnede sortar. Flere grønnsaker kommer i miniatyr eller bush vegetabilske varianter, som tar mindre plass. For eksempel visse varianter av agurker, cantaloupe, vannmelon og squash produsere frukt på mye kortere vinstokker enn standard varianter. Varianter utviklet for container hagearbeid kan også vokse godt i en liten hage.

intensiv Hage

Intensive hagearbeid metoder tillate deg å få størst avkastning fra din begrenset plass. En intensiv metode er interplanting, planting rask modning og sakte modning grønnsaker ved siden av hverandre. For eksempel, plante reddik og gulrøtter i samme rad eller plante en rad med bladsalat mellom to rader av tomater. Succession planting er et annet alternativ. Så snart en kul sesong avling er ferdig, plante en varm-sesong avling i stedet. Vertikal hagearbeid gjør at du kan øke din grønnsak dyrking areal med trellises, bur, garn eller stolper. Med støtte, Vining planter som bønner, agurker, tomater og sommer squash vokse oppover i stedet for viltvoksende på bakken.

Omsorg

Vann og gjødsel behov er vanligvis høyere når du bruker intensive hagearbeid metoder. Arbeid i kompost årlig for å forbedre jordas vann holder kapasitet. Før planting, gjelder opp til 2 lbs. av komplett-analyse gjødsel per 100 kvadratfot. Planter er sannsynligvis konkurrerer om næringsstoffer, så ikke glem å gjødsle grønnsaker i vekstsesongen som anbefalt. Mulch hagen din når jorda har varmet og planter er etablert for å hjelpe jorda å holde på fuktigheten. Vanne hagen grundig hver uke i varmt tørt vær.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com