Når er en pluot Ripe?

May 25

Når er en pluot Ripe?


Hvis du kan forestille deg en frukt som har tekstur og utseende av en plomme, men med sødme av en aprikos da du tenker på pluot, en hybrid frukt som er omtrent tre fjerdedeler plomme og on- kvartal aprikos. Pluots ble opprettet av genetiker Floyd Zaiger, som blandet de beste kvalitetene av hver frukt for å lage en jevn, fast-skinned frukt med et høyere sukkerinnhold enn plommer eller aprikoser alene.

Smak og lukt

Ripe pluots smaker som plommer, men er mindre syrlig, takket være deres aprikos forelder. De har også en merkbar duft når modnet. Avhengig av variasjon, kan nivået av en pluot sødme variere, men vanligvis en moden pluot har et høyt sukkerinnhold, og derfor smaker vesentlig søtere enn en plomme eller en aprikos.

Farge og størrelse

Pluots kommer i en rekke farger avhengig av variasjon og kan være svart, rød, grønn, plomme eller gul. Ripe pluots kan ha flekkete eller stripete skins som varierer i farge også. Kjøttet varierer fra hvit eller gul til rødlig rosa. For eksempel, når moden, Candy Stripe pluots er mellomstore, og vil ha rosa gul stripet hud som gir dem navn. Cherry pluots er små med rød hud og hvitt kjøtt, mens en Dapple Dandy er større med blek gulgrønn hud som er flekket eller flekkete. Kjøttet av en Dapple Dandy er rosa til rød i fargen. Selv om du kan finne pluots fra mai til september, har hvert utvalg en relativt kort sesong, så avhengig av tid på året kan du finne flere av én farge enn en annen. Så lenge fargen er rik og levende, så pluot er vanligvis klar til å spise.

Tekstur

En fast, er lubben pluot typisk moden nok til å spise. Når du trykker på stammen slutten, bør frukten gi litt. Men pluots er skjøre når moden, så må du ikke trykke for hardt når du ser etter modenhet, eller de skal knuse. Kjøttet av en moden pluot er også saftig og søt, lik som en plomme. Hvis du setter tennene i en pluot som ikke er myk og saftig, er det ikke moden. Hvis teksturen i pluot er bløt og myk når du plukker den opp, kan det være for moden.

Lagring

Hvis du har kjøpt pluots som ikke er helt moden, lagre dem i en papirpose ved romtemperatur og sjekke dem daglig. De vil modnes etter noen dager i posen. Ikke stable dem i posen eller de kan blåmerke. Ripe pluots er klar til å spise, og vil holde i et par dager hvis de oppbevares i kjøleskapet.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com