Interessante fakta med appelsintrær

June 20

Interessante fakta med appelsintrær


Skyer av hvite appelsinblomster er synonymt med våren i mange deler av verden. Deres duft legger til en søt sitrus duft til luft og forutsier den deilige høst å følge. En hybrid av gammel opprinnelse, er den oransje delen mandarin (mandarin) (Citrus reticulata) og pomelo (pommelos, pummelo) (Citrus maxima). Kjøttfulle, myke, multi-seeded og produsert fra en enkelt eggstokk, appelsiner er egentlig et bær (hesperidium). Det finnes to typer appelsiner, bitter og søt.

søte Appelsiner

Søte appelsiner varierer i størrelse og sødme. Selv om de varierer i størrelse, nesten alle appelsiner har 11 segmenter eller carpels dekket av en flyttbar dimpled peeling. Populære søte appelsiner inkluderer Valencia, blod og navle appelsiner.

Blodappelsiner ble først oppdaget på Sicilia i løpet av 15-tallet og har siden vært dyrket over hele verden. Høy i vitamin C og rik på smak, blodappelsiner henter sitt navn fra sin dype skarlagen og rik smak. Saften av blodappelsiner er en dyp burgunder, som minner om blod. Det er et snev av bringebær i smaken av blod oransje.

I 1820, i en frukthage av søte appelsiner plantet i et kloster i Brasil, et enkelt mutert frukt ga navle oransje. Denne uvanlige mutasjon forårsaket orange for å utvikle en andre "sammenhengende tvilling" orange på basis av den opprinnelige frukt, innleiret i skallet av den større orange. Til utover skinn, bunnen av frukten så ut som et menneske navle, derav navnet. Navle appelsiner er også kjent som Bahia, Washington eller Riverside navlen.

Valencia appelsiner, også kjent som Marcia, er spesielt søt med noen frø. Angivelig den søteste av alle appelsiner er tynne-skinned Valencia appelsiner som hovedsakelig brukes til juice utvinning. Valencia appelsiner modnes sent i sesongen og er tilgjengelig etter tilførsel av friske navler har avtatt.

pomerans

Sur eller bitter appelsiner brukes i terte sauser og sirup til smaken kulinariske retter.
Velkjente sure appelsiner inkluderer persisk, Chinotto, Sevilla, bergamot og Bouquet de Fleurs (også kalt Bouquet). Sour appelsiner er høstet i slutten av høsten gjennom vinteren avhengig av klimaforhold.

Mye dyrket i hele Sør-Europa siden det 11. århundre, har den bitre persiske oransje en tynnere skall enn mange appelsiner og er begunstiget for matlaging terte syltetøy, sauser og sitrus-flavored retter. En populær asiatisk fatet, ris med persisk appelsin, mandler og ingefær er servert med kylling eller svinekjøtt. Finn oppskriften på: cdkitchen.com

Orange Tree Trivia

Rundt om i verden, er oransje blomster ofte brukt som bryllup blomster. Men å kutte blomstene hindrer frukt formasjon. Blomstene er en strålende hvit, normalt i klynge av to til seks blomster.

Appelsintrær er et relativt lite tre, som strekker seg fra 25 til 30 fot ved forfall. Treet presenterer lyse, skinnende grønne blader, ovale og bredere på basen. De læraktige bladene er 3 til 4 inches lang, pekte på slutten og avrundet i bunnen. Mange oransje sortar har tornete greiner.

Appelsiner varierer i størrelse, avhengig av variasjon. De er vanligvis fra 2 til 4 inches rundt. Noen appelsiner har tykke rinds, mens andre varianter har en veldig tynn hud.

Geografi

Nederlandsk, portugisisk, arabiske og spanske sjømenn plantet sitrustrær langs skipshandelsruter å avverge skjørbuk (appelsiner er en utmerket kilde til vitamin C). I 1493 Christopher Columbus fraktet frø av sitroner og oransje til Karibia og Haiti. I 1513, den spanske Ocean Explorer, Juan Ponce de Leon introdusert appelsiner til det som nå er Florida. Saftig frukt ble brakt til Hawaii i 1792. Selv opprinnelig fra Sørøst-Asia, appelsintrær blomstre rundt om i verden i milde tropiske og sub-tropiske klima. De viktigste dyrkere av appelsintrær er Portugal, Mexico, India, Spania, Brasil, Nord-Afrika og USA.

potte~~POS=TRUNC

Appelsintrær er ofte dyrket i beholdere som potteplanter. De krever lys, filtrert sollys og en varm, fuktig sted. Hold jorden jevnt fuktig. Ikke over vann. Gjødsle lett, en gang i måneden, med en mild 10-20-10 formel. Gartnere også bruke appelsintrær som pryd landskap trær plantet i containere på uteplasser og terrasser. Trærne kan bli flyttet innendørs i kaldere vær som de er utsatt for frost.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com