Hvordan identifisere Cut Brensel

July 12

Hvordan identifisere Cut Brensel


Kjenne tre er nøkkelen til god fyringsved. Lær hva trær i ditt område er god og rikelig. Oaks og Maples vokse i de fleste regioner og gjøre god brensel. Mange steder har ask, bjørk, bøk, valnøtt og litt frukt tresorter som pecan eller kirsebær. Pines, seder og andre bartrær vokse i de fleste regioner, men er ikke bra fyringsved. Sjekk med en lokal skogkontor eller universitet forlengelse tjeneste for informasjon om trær og hvordan å identifisere dem.

Bruksanvisning

1 Kontroll vekt er en måte å bidra til å identifisere cut fyringsved. All lagret brensel har en tendens til å vær en slags uniform grå, men vekten vil variere. Hardtre som eik, ask og valnøtt vil veie omtrent dobbelt så mye som nåletre som furu og sedertre. Heft to stokker - den tyngre en er trolig en hard. Denne testen kan være villedende for kvalitet, men kan hickory og alm varianter veie så mye som eik eller ask, men er ikke god brensel fordi de er svært vanskelig å splitte.

2 En annen test er blader og bark. Selv cut fyringsved kan ha noen kvister eller grener med blad rester, noe som vil bidra til å identifisere treet. Få et blad guide hvis du ikke er flink til å identifisere trær. De fleste kutt loggene vil også ha noen bark, noe som kan være en god identifikator. Furu og sedertre har lett gjenkjennelig grov bark, eik og andre treslag har en tendens til å ha glattere bark. Hvis du er usikker, ta bark til en skog eller forlengelse kontor for å få hjelp.

3 Grain vil identifisere mest brensel. Oaks, aske, lønn og andre generelt har rette fine korn kjører lengden av loggen. Pines, seder og andre bartrær har vanligvis mindre synlige korn enn tresorter som alm og hickory, som har korn som vri og slå, det er derfor de er å vanskelig å splitte. Prøv å trekke splinter av en logg. Hardtre bør skille ganske enkelt.

4 Prøv å splitte en logg med en øks. Hvis det deler lett og jevnt, er det sannsynligvis eik, valnøtt eller en lignende hardtre. Dette kan være villedende - furu også vanligvis deler lett, men dens splittede kantene vil se forskjellig fra de gode hardtre og kan faktisk være jevnere enn eik. Smell den nylig delt loggen. Eik og valnøtt, for eksempel, har lett gjenkjennelige lukt. Furu og sedertre pleier å ha stikkende og lett identifiserbare lukter. Prøv å brenne en liten del; hardtre vil brenne ned til solide kull, nåletre vanligvis til en haug med aske.

Hint

  • Den beste måten å identifisere kutt brensel er å merke det før stable den i bunker. Enten skrive "eik" med en markør på enden av en logg eller lage et diagram av en vedstabel som viser hva tre er der.

© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com