Hvordan Slow Tomato Vekst

June 14

Hvordan Slow Tomato Vekst


Sunn kraftig vekst og frodig grønn vegetasjon er enhver gartner drøm, men noen ganger rask vekst i tomater signaler om en ubalanse av næringsstoffer i jorda. Tomater som viser rask vekst, har mørkt grønt bladverk og nå høyder høyere enn ventet tidlig i år produsere noen blomster og frukt. Når mid-sommeren kommer, kan du finne deg selv med en kjekk plante som rett og slett ikke produserer lubben, moden frukt du tenkt.

Bruksanvisning

1 Test din jord før planting tomater å bestemme nivåer av næringsstoffer i jorda. Du kan kjøpe en jord test kit på Biltema for et par dollar. Selv om hjemmet jord test kit er ikke så grundig som jord-testing tjenester, gir det deg den informasjonen du trenger for å balansere grunnleggende næringsstoffer i jorda.

2 Følg instruksjonene i kit for å balansere næringsstoffer. Når nitrogennivået er for høyt, tomater vokse raskt å produsere store, buskaktige planter, men ikke frembringer rikelig frukt. Balanserte næringsstoffer er nøkkelen til sunn vekst og rikelig fruiting.

3 Påfør gjødsel designet for tomater etter den anbefaler på produktet. Disse formlene, tilgjengelig som vannløselige mikser eller granulære formler, inneholder den rette balansen av næringsstoffer for tomater. Andre gjødsel kan være for høy i nitrogen for tomater.

4 Holde tilbake gjødsel hvis tomater viser rask vekst, store blader og dyp grønn farge tidlig i sesongen. Selv om dette er et tegn på overflødig nitrogen i jorda, kan det normal i løpet av sesongen hvis du holde tilbake eventuelle fremtidige gjødsel.

5 Skyll jord av container-dyrket tomater med mye vann, slik at vannet kan renne fritt fra bunnen av beholderen. Dette fungerer noen ganger å lekke næringsstoffer fra jorda og kan kvitte jorda av overflødig nitrogen. Selv om prosessen kan teknisk være ferdig med noen jord, med mindre din jord er sand og avløp enkelt, er det ikke praktisk for planter dyrket i hagen.

6 Unngå å legge gjødsel eller kompost til jorda som de gir slow-release nitrogen. Begge er gunstig for endring av jorda om våren, som de øker lufting og bedre drenering, men dersom veksten er overdreven - eller har vært i tidligere år - holde tilbake kilder nitrogen.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com