Forskjeller mellom Worms og snegler

January 12

Forskjeller mellom Worms og snegler


Ormer og snegler er vanlige severdighetene i hagen din. Du vil ofte finne ormer squirming på bakken og snegler kravlesøk på tvers blader og opp anlegget stammer. Begge dyrene er kjent for å være slimete og squirmy, men det er mange forskjeller mellom dem.

Habitats

Snegler kan bli funnet på nesten alle kontinenter, og innen en rekke forskjellige habitater, inkludert terrestriske og akvatiske miljøer. Noen snegler har lunger for pusteluft, og andre er utstyrt med gjeller for undervannsløsning. Mange varianter kan leve i eller ut av vannet. Meitemark, derimot, lever under jorden i jord, men andre kan bli funnet innen bunter av råtnende løv. Imidlertid er begrepet "orm" svært bred og omfatter også ormer som hookworms, Flatormer og inchworms, som alle kan trives i ulike habitater som vann eller kanskje til og med være parasittisk.

Bevegelse

Snegler gå videre med bølgende en muskuløs fot under kroppen sin, slik at det å tommer sammen sakte, hvor "sakte som en snegle" stereotype kommer fra. De produserer en tyktflytende slim for å bidra til å redusere friksjonen mellom foten og bakken, sto for den karakteristiske slim stier de forlater. Meitemark og mange andre ormer flytte ved å utvide og kontrahering deres kroppssegmenter som presser dem langs bakken eller gjennom porøs jord. Det kan også utvide sin kropp og deretter begrense den ut igjen for å hjelpe det kile mellom små mellomrom.

Kosthold

Snegler har varierende dietter mellom arter. Noen spise plantemateriale utelukkende, og andre spiser plantemateriale og detritus. Vannlevende arter kan spise alger off steiner eller andre overflater. Meitemark svelges jord. Kroppene deres vil da fordøye de organiske næringsstoffer, bryte dem ned og utvise dem tilbake til jorden gjennom utskillelse, der planter vil gjøre god bruk av dem. Andre typer ormer kan konsumere detritus. Parasittiske bendelorm absorbere næringsstoffer som verts spiser.

Predators

Både snegler og meitemark har lignende rovdyr, inkludert fugler. Mennesker spiser snegler som en delikatesse og bruke meitemark som agn for å fiske. Snegler har bedre beskyttelse mot rovdyr på grunn av deres harde skall, men meitemark er ofte bedre skjult fordi de tilbringer mesteparten av sin tid under bakken.

reproduksjon

Mange ormer og snegler er hermafroditter, noe som betyr at de har både mannlige og kvinnelige kjønnsorganer. Worms, særlig meitemark, vil parre seg og deretter lagre sperm før senere. Det vil etterhvert kombinere sperm og dets egg i en kokong. Andre ormer kan ha ulike reproduktive metoder, med bendelorm og Flatormer vanligvis produserer mange parasittiske egg. Snegler på den annen side, er egg lag. Når de parre seg, blir eggene umiddelbart befruktet og deretter lagt dager senere på blader eller, i tilfelle av akvatiske arter, på steiner.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com