Hvordan Gjødsle en grønnsakshage

February 9

En kjøkkenhage kan levere en overflod av sunn mat, men for å få mest mulig utbytte av plantene dine, må du gjødsle det. Det er en enkel oppgave, og din innsats vil bli belønnet med en rik avling. Her er hvordan du kan gjødsle.

Bruksanvisning

En til på noen avling som er igjen i hagen i høst. Leftplantemateriale tilfører næringsstoffer til jorden.

2 Få tak i en jord-test kit fra en hage butikk eller ditt lokale landbruket forlengelse kontor. Følg instruksjonene og sende i prøven som skal testes. Resultatene er returnert til deg.

3 Planlegg hagen din til neste vår. Det er viktig å ha en idé om hva du vil være økende, fordi ulike avlinger trenger ulike mengder gjødsel. For eksempel, erter, bønner og vannmeloner trenger mindre gjødsel enn det som er kalt for på testresultatene, og tomater, mais og gulrøtter trenger mer.

4 Spread gjødsel jevnt over hele området fra grønnsakshagen. Hvis du bruker en kjemisk gjødsel, velge en velbalansert, slow-release gjødsel. Dette vil gi næring til dine avlinger gjennom hele vekstsesongen.

5 Påfør kunstgjødsel i høst eller våren, og gjelder gjødsel til hagen bare i høst. Gjødsel bærer mange patogener som E. coli, som kan overføres til planteoverflaten ved spruting regn eller vanning. Bruke det i høst gir det tid å bryte ned i jorda.

6 Till hagen igjen når du har brukt gjødsel. Dette fungerer næringsstoffene i roten området av jordsmonnet der grønnsaker planter kan bruke den.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com