Hvordan Cut Carnation Flowers

January 12

Nelliker, også kjent som Dianthus eller rosa, er verdsatt i cut blomsteroppsatser på grunn av deres store utvalg av farger og størrelser. Det er store blomstret nelliker som vokser en enkelt blomst per stilk, og mindre blomstret varianter som produserer flere små blomster per stilk. Nelliker blomstre hele sommeren og inn tidlig høst, så er også lett tilgjengelig i hagen i løpet av flere måneder. Cutting nelliker sikrer riktig blomstene vare så lenge som mulig i dine arrangementer og buketter.

Bruksanvisning

1 Steril en liten par hagesaks før du skjærer nelliker for å hindre spredning av eventuelle sykdomsorganismer i blomsterbedet. Skylle dem i en oppløsning av en del blekemiddel til 9 deler vann.

2 De beste nelliker for kutt ordninger er de som nettopp har åpnet eller ennå ikke har åpnet hele veien. Uåpnet nelliker ofte ikke vil blomstre en gang kuttet, og de som har vært åpen for en stund vil visne for fort.

3 Skjær stilken slik at det er minst 3 inches lang under blomstringen eller lenger for høyere ordninger. Kutt over et blad som dette fører til den minste skade på anlegget.

4 Plasser kutt nellik stammen umiddelbart i en bolle med water.Cut bunnen ½ tomme av stammen av i en vinkel mens du holder den under vann med en skarp kniv. Dette gir en større overflate for vannopptak og sikrer at ingen luftbobler komme inn i stammen på skjæring.

5 Kle av noen blader fra stammen som vil være under vann i vasen, som å forlate disse på plass vil føre til råte i snittblomster. Fyll vasen med vann og en floral konserveringsmiddel og deretter overføre nelliker fra bollen til vasen.

Hint

  • Nelliker overleve i opptil to uker etter at de er kuttet.
  • Hyppige borekaks i nellik senger hindre blomstene fra å gå i frø og oppfordrer flere blomstring i hagen.
  • Plasser nellik ordninger ut av direkte lys og bort fra utkast, eller de vil visne raskt.

© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com